Yeni Jeep Renegade | Maceranın Yeni Yüzü

Yeni Jeep Renegade | Maceranın Yeni Yüzü

July 14, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Degerlendirme: Efsane vurgusu reklamin her yerinde. Reklam 3 ayri sahneyle nasil efsane oldugunu anlatiyor. Bu uc sahne gidilen yer, cikilan yer, asilan sinir uzerine kurgulanmis. Ancak secilen gorseller ortalama ve heycan uyandirmayan gorseller. Gercekten siradan.. Eger efsane dogulmaz efsane olunur deniyorsa ve bu 3 sahne ile aciklaniyorsa herhangi bir jip markasi da bunlari yapabilir. Hatta SUV bile bunlari yapabilir. Herkes efsane mi o zaman? Jeep markasinin bir efsane marka oldugu tarihte cok belliyken markanin siradanlastirilmasi bu reklamla sasirtici olmus. Model bile akilda kalmiyor.

5 Temel Kriterli Degerlendirme: Net ve acik bir mesaj yok. Yeni model gosteriliyor sadece denebilir. Fayda reklamin basinda alt yaziyla 2 sny geciyor. Tuketim ve CO2 salinimi. Yeterli degil elbette. 3 sahne dramatize edilmeye calisilmis ama siradan kalmis. Rakiplerinden ayiran bir ozellik yok, Tuketici kafasinda karsilastirma yapildiginda himm way be Jeep yapmis gene yapacagini efsane ya dedirtecek bisey yok. Yakinindan bile gecmeyecek bir reklam. Motto havada kaliyor nasil tuketici bu mottoyla bag kuracak yada kararsiz musteri nasil etkilenecek mumkun gozukmuyor. Efsane dogulmaz efsane olunur.. Peki nasil oldun toprak yolda giderek mi?

Gozden Kacmayan Guzellikler: Yok.

Sonuc Degerlendirme: 10 uzerinden 3

Biz Olsak Nasil Yapardik: Zor ve sasirtici bir durum. Boyle bir markanin isminden ve araclarinda hic degismeyen on gorunusunden baska bir seyin akla gelmemesi..Sanki bunca yil hazirdan yenmis gibi..Marka ismi gercekten efsane sonucta Jeep markasi ve hepsine jip deniyor. Ayrica hic bir arac yokken Jeep markasi dunyanin her yerinde her tur yollarda insanlara hizmet veriyordu. Su an eskiden devam etmek hic iyi bir fikir degil. Yepyeni bir cikis gerek yeni bir mesaj..model degistirmek cozum olmayacaktir markaya…

Motto su olabilir: `gecmiste, simdi, gelecekte yaninizdayiz. Her sart ve kosulda kahramanlariniz size ulassin diye` Reklam kucuk bir cocugun babasini yolcu etmesiyle baslar. Uzulerek boynunu egip kapi kapanirken evin icine ilerlemesini annesinin omzuna elini koymasini goruruz. Sonraki sahnede minik sinifta derstedir ve bir belgesel izletilmektedir tarih dersinde. Eski yillarda oldugu anlasilan belgeselde Jeep aracindan inen (arac vurgulanmaz sadece on tarafi yani o degismeyen 2 yuvarlak ve cizgiler kameraya girer cikar) bir uniformali hastane cadirina girer ve ordaki askerlerden birine mektup olastirir. Genc delikanli umutla gulumser. Bu sahne sonrasi cocuk biraz daha umutla defterine biseyler karalamaya baslar sanki kimseye gostermek istemiyor gibidir. Sonraki sahnede evde tv izliyordur minik ve haberlerde bir kis firtinasi ortasinda kalan daglik bir arazide olan kurtarma operasyonunu gorur. Zor durumda olan dagcilar bir aracin gelebildigini zar zor gorur ve umutla dolarlar. Beyaz ruzgarin icinde yine Jeep in o efsanevi on kismi hayal meyal gorulur adamlar iner ve ellerini uzatarak dagcilara sarilir. Bu anda dagcilar ayni o yarali askerinki gibi umutla bakan bir yuze sahiptirler. Minigimiz biraz daha umutlanir hatta uzuntulu hali gitmis gibidir. Hemen defterini alir ve tekrar cizer. Son sahnede minik odasinda yatarken gozlerini acar ve odasinin duvarina yayilan isigin Jeep in on tarafinda yer alan seklini aldigini gorur. Ayni o yarali ayni o dagci gibi umutla gulumser ve mutlulukla odasindan firlar …kamera basucunda lambanin altinda duran defterine zoom yapar. Cocuk cizgileriyle bir araba arabanin caminda bir adam cizilmistir…adamin hemen altinda babam yaziyordur…ve tabi ki cizdigi arabanin onunda iki yuvarlar ve arasinda cizgiler gozukuyordur..