Madame Coco Reklam – Analizler Puanlama

Madame Coco Reklam – Analizler Puanlama

January 11, 2022 2 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Madame coco reklam filmi kadınlar için reklamlar listesine ilk sıradan girer mi? çok rahat girer. Böyle bir liste yok uydurdum. Başlayalım.

Madame Coco Reklam: 5’liAnaliz

Madame Coco Yeni Reklam Yorumlar

Bir çok reklamda yapılan ciddi bir hata reklamda ürün yerine herşeyin olması (örnek mesela bu yazım). Abartmıyorum marka dediklerimiz bile bunu yapıyor. Ünlü birini kullanacağım derken ürün yok ortalıkta (örneğin bu reklamda olduğu gibi). Peki bu reklamda ne var? Tam tersi.

Birbirinden sempatik kadınlara gözünüz takılmıyor ve ürünleri çok rahat görüyor ve algılıyorsunuz. Her sahne bir ürün yelpazesi.

İlgimi çeken başka bir nokta senaryonun da ön planda olmaması. Bunu da yapıyor yazarlar. Kalitelerini ortaya koymak “way be ne yazmış” desinler diye ürünün, markanın önüne geçiyorlar. Reklamın sonunda da genelde kimse bir şey anlamıyor. Çünkü senin ne kadar kaliteli yazdığın değil reklamı izleyenin ne alacağı önemli. Sonuçta reklam ürünü müşteriye göstermek ve mümkünse satın alması için ikna etmesi için. Sizce Suç ve Ceza Bodrum’da satar mı?

Diğer güzel bir nokta reklam müziği. Aynı şekilde tatlı tatlı gidiyor. Ön planda değil. Ürünlerin tatlı tatlı sunulması için hazırlanmış. Uzun lafın kısası herşey ürünlerin sunumuna yönelik. İyi iş.

Bir garip nokta aslında garip değil de ilgimi çeken. İlk masa sahnesi. Bir tek ben mi “o meşhur yemeğe benzettim”. Neyse çok fark eden olmaz. Olmasın zaten.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet çeşit çeşit ürün. hatta hediye ne alacağım mı diyorsun Madame Coco hazır.

akılda kalıyor mu? çarpıcı bir reklam değil. zaten müşterileri bunları biliyor. yeni müşteri çekmesi zor çünkü madame coco’nun olduğu her merkezde ev eşyası yani benzer ürünleri satan 5 marka sayarım. Bu reklam fark yaratmıyor, yeni müşteri çekmiyor. Neden Zara home, English Home, Mango Home varken size gelsinler?

tüketici ne alıyor? “biliyoruz bunların olduğunu”.

rakiplerden farkı? tam olarak dediğim bu zaten. yok.

tüketiciye fayda? yok, belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bornozlu sahnede ıslık olayı. Çok klasiktir.

Madame Coco Reklam Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

Firması tarafından 3/01/2022 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 600 bin izlenme. Gayet iyi bir başlangıç. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bilgi? ürünleri nerede bulabilirim sorusuna cevap
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hikaye? yok

Bu durumda, 1 seviye atlayarak başlaması başarılı. Çok düşük bulaşıcılık seviyesinden düşük seviyeye 8 günde geçmiş. Böyle gider ve 20 gün sonra 1.5 milyonu devirir mi? Hayır. bence mümkün değil. Bu gördüğünüz 600 bin hep söylerim “kadın gücü.”

Kadın gücü geçen yıl en çok söylediğim konuydu. Madame Coco bile o güçten yararlanarak 600bin izlenme çekiyor. 2022 kadınların daha da yükseldiği bir yıl olacak. Markalardan ilk radikal, kadınlara yönelik reklamı yapan malı götürür benden söylemesi.

Teşekkürler. Görüşürüz.