Mavi Yeni Reklam – Serenay vs. Kız Kulesi, Puanlama

Mavi Yeni Reklam – Serenay vs. Kız Kulesi, Puanlama

November 4, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. En son söyleyeceğimi en baştan söyleyebilirim. Mavi yeni reklam filmi ile yine şaşırtmadı beni. Yok yapamıyorlar. Böyle bir marka, böyle her şeye gidecek bir ürün (kot), Türkiye’nin “en çok aranan” reklam yüzü… yok olmuyor (önceki yazılarıma da bakın). Zerre etki yaratmıyor.

Mavi Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Mavi Reklamı 2021 Yorumlar

Öncelikle senaryo: “ya İstanbul’da yaşarsın, ya da İstanbul’u yaşarsın”. Reklamı izleyince ne anlıyorsunuz bundan? Hamburger mi? Kız Kulesi’nde gecenin körü selfi yapanlar mı? Gecenin köründe o kıyafetle İstanbul sokaklarında gezmek mi? Nedir anlatılan?

Geçelim reklamın doğallığına. Serenay hanımın yanındaki kadınlar bildiğin seçme manken. Ve yabancıya benziyorlar. Nereden mi biliyorum? Serenay hanım 1.75. Yanındaki kadınlar 10 santim uzun ondan. Manken işte. Ne gerek var? Serenay hanım neden o zaman o kadar doğal olmaya çalışıyor?

Ayrıca, o vakitte Kız Kulesi selfi nedir ya? İnsanların daha ilk saniyelerden ilgisini o selfi anına telefonun ekranına yönlendiriyorsunuz. Ne alaka? Kız Kuleli t-shirt mü satacak Mavi? Ben neden ürüne odaklanmıyorum da Kız Kulesine bakıyorum? Mavi’nin ne ilgisi var? Kız oyuncu soldaki resmi çektikten sonra model edasıyla saçlarını düzeltiyor? O iki mankene neden para verdiniz o zaman? İlgiyi soldaki kıza çekecekseniz?

Ayrıca, madem oraya gitmek ve hamburger yemek “İstanbul’u yaşamak” anlamına geliyor, neden bir Allahın kulu yok. Tek onlar mı yaşıyor İstanbul’u?

Geçelim ürünlere: Reklamı izletin 100 kişiye. Serenay hanımın giydiğinden başka bir kıyafeti hatırlamaları mümkün değil. Çok etkin kullanılmış reklam gerçekten! Geçenlerde Boyner reklamında sorgulamıştım bu göbek açık olayını. Şimdi iyice merak etmeye başladım! Ne oldu dünyayı kavuran yeni akım mı bu? Ve bir de komando kıyafetinin uyarlanması? Gerçekten mi ya! Mavi’nin sunacağı bu iki anlayış mı? Gidin Salı pazarlarına 50 TL’ye alır çıkarsınız. Markasız.

Nereden baksanız garip, her şey garip. Doğal değil, ürün yok ortada, yılların göbek olayı ve komando kıyafetleri sunuluyor, alakasız algı yönlendirmesi… Yok olmuyor. Ya da ben de bir gariplik var. Söylenecek bir şey yok!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? hangi mesaj? reklam sadece Serenay hanıma yazar. İyi spor yapmış. Bir kez daha etkileyici bir kadın olduğunu gösterdi. Başka bir şey yok reklamda.

akılda kalıyor mu? ne kalacak akılda anlamadım ki!

tüketici ne alıyor? “Serenay da güzel kadın gerçekten” “Kızım ben de diete başlıyorum. Çikolata bitmiştir. O göbeği yaza kadar yapmam gerek”.

rakiplerden farkı? zerre yok.

tüketiciye fayda? zerre yok.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kız Kulesi demek gerek. O kadar uğraşmışlar.

Mavi Yeni Reklam Sana Verdi Puan

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

3 gün önce firmasınca yüklenmiş. 02/11/2021. 200.000 izlenme. Biskolata Mood reklamı 1.4 milyon izlenmiş 1 haftada. Yorum yapmaya gerek bile yok bu karşılaştırmadan sonra. Neyse devam:

  • duygusal bir bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? kış geldi ne alakaysa o ürünler. yok.
  • sosyal bir kazanç? yok.
  • toplumsal görünürlük? Bence bunu yapabilecek tek marka Mavi Türkiye’de. Ancak bu kafalarla zor.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok.

Toparlarsak 1 ayda yüksek bulaşıcılığa ulaşır ama iddialı bir şey söylememe izin verin: 1.5 milyonu deviremez. Göreceğiz.

Şununla bitireyim: resmi sayfasındaki tanıtım 1000 kere daha etkileyici. Bakın görün.

Teşekkürler. Görüşmek üzere.