Tıkla Gelsin Reklamı 2021 – Cesaret Analizler

Tıkla Gelsin Reklamı 2021 – Cesaret Analizler

October 9, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Tıkla Gelsin reklamı bana “William Wallace” ı hatırlattı. Cesur Yürek filminden. Başlayalım.

Tıkla Gelsim Reklamında oynayan adam kim:

2021 yılında Tıkla Gelsin reklamının yeni reklam yüzü ünlü komedyen Hasan Can Kaya oldu. 

Hasan Can Kaya kimdir? 

Tıkla Gelsin Reklamı: 5’li Analiz

Tıkla Gelsin Yeni Reklamı

İlk ilgimi çeken Tıkla Gelsin girişiminin cesareti oldu. Bu şuna benziyor: havuzda timsahlar var balıklama atlıyorsun. Doğal olarak insanın aklına şu geliyor sırf mayo ile atlamış olamaz. Di mi? Olabilir mi? Reklama bakıyorum ve gördüğüm sadece mayo. O yüzden büyük cesaret gerçekten. Aynı durumda olan başka bir firma daha vardı ve reklamını yorumlamıştım (Gönder Gelsin reklam yazıma buradan bakın). Yani çok zor…

Diğer ilgimi çeken Hasan Can bey oldu. Ben takipçisi ya da kitlesinden biri değilim. Sebebi benim için fazla bel altı olması muhabbetlerin. Bu sebeple mesela Aynen Aynen kitlesi de değilim. Bir kaç bölüm izledim sonrasında fazla geldi. Alışmamış belki de…Ama ilgimi çeken herkesi güldürmeyi başaran Hasan Can beyin fazla ciddi hatta biraz uykulu görünmesiydi. Sormazlar mı? E o zaman neden onu seçtiniz ki?

Başka bir konu ise firmanın çıkış kampanyası ile ilgili. Diyor ki sipariş ver tıkla para kazan. Gerçek para değil. Tamam da devler zaten bundan ötesini yapmıyor mu? 3 sipariş veriyorsun 2 parası ödüyorsun mesela! Ayrıca, şu ne demek “ilk sana gelsin siparişinde 20 TL tıkla para hediye”. Cümleden bir şey anlamadım. Ayrıca hem 20 TL hem de tıkla para nasıl oluyor? Neyse çok cesurca çok zor bir işe girmişler uzatmayayım ben.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Sipariş ver tıkla para kazan. Ama gerisi yok.

Akılda kalıyor mu? hayır.

Tüketici ne mesaj alıyor? Bence alışkanlıklarını değiştirmeye yetmez bu reklam.

rakiplerden farkı? bence yok. Çıkış yapmalıydı bu şekilde çok zor. Önerim şu olabilir. Sadece kampanya yapanları ekle ve onlardan havuzunu oluştur. Bu benim bir uygulama fikrim aslına bakarsanız ama cesur yüreklere yarasın. Yani biri tıkla gelsine girince sadece ikramı olan firmaları görsün. İkramlar yarışsın yani. İnsanlar beleşi sever. ASPAVA üyesi biri olarak!

Tüketiciye fayda? belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

yani gelmiyor bir şey aklıma

Tıkla Gelsin Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Firması tarafından 7/10/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 20 bin izlenme. Bakalım nereye gider:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? yok.
  • akıllarda olan bir şey? yok.
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • hikaye? yok.

Yani analiz der ki çok düşük bulaşıcılıkta kalır. Keşke daha iyisi olsa. Ben hep söylüyorum girişimcilik dediğin biraz timsahlarla dolu havuza atlanır mı ya diyenlere rağmen atlamaktır.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.