Yeni Fusetea Reklamı – Oyuncuları Analizler

Yeni Fusetea Reklamı – Oyuncuları Analizler

August 11, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Fusetea reklamında oynayan adam:

Fusetea reklamlarının 2021 yılında reklam yüzü Mustafa Sandal oldu.

Mustafa Sandal kimdir?

Fusetea reklam oyuncuları:

Yeni Fusetea reklamında Mustafa Sandal’a Salih Usta eşlik etmektedir. 

Salih Usta kimdir?

Yeni Fusetea Reklamı: 5’li Analiz

Fusetea Reklam Yorumları

Yeni Fusetea reklamı aslına bakarsanız büyük bir kampanyanın devamı. Rahat 3-4 tane daha reklam çektiler. Diğer Fusetea reklamlarına hiç yer vermemiştim sayfamda ve açıkçası içimden gelmemişti. Belki de ilgimi çekmedi beni motive den bir şey yoktu…

Bu yeni reklamda ise ilgimi çeken ilk şey, reklamın gençlerle dolu olan bir kafede geçmesi ve iki orta yaşlı sayılacak kişinin merkeze alınması. Öyle ki Mustafa Sandal 1970 doğumlu. Karşısındaki oyuncu onunla büyüdüyse nerden baksanız 30’lu yaşlarda. Ve bu kişiler gençlere bir mesaj verme peşinde. Başka daha genç ve gençlerle iletişimi olan biri mesaj verse daha inandırıcı olmaz mı?

Ayrıca, ben Mustafa Sandal’ın o hareketini biliyorum ve şarkısıyla bana hoş geliyor. Hatırlıyorum çünkü. Madem kitle gençler, onların bu hareketten ne anladığını düşündünüz mü? Onlar Mustafa Sandal ile büyümediler çünkü.

Son olarak da, Youtube kanalına şu not ile reklam servis edilmiş: “Tamam bu cam şişe başka kimsede yok ama o hareket de başka kimsede yok Musti! Kendine bu kadar haksızlık etme lütfen.”. Ne alaka? Mesajın gitmesi gereken kitle sadece Mustafa Sandal mı? Kimi muhatap alırsan mesaj ona gitmez mi? Şunu da not edeyim bence bir son zamanda markete, kafeye gidilmeli. Mesela Cappy de cam şişede satıyor. Bu arada reklamın sonunda gösterilen ürünler metal kutuda!

Devam edelim.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Değil. Yenilik peşindeymiş Fusetea ama yenilik ne anlaşılmıyor. Çünkü şu hava yaratılıyor: “Bırak yeniliği falan Musti cam şişede Fusetea”. Yani? Yenilik yok mu? Cam şişe mi yenilik? Garip garip işler. Akılda kalıyor mu? Akılda kalması için ihtiyaç olmalı, sorun çözmeli, hayata dokunmalı yani. Fusetea cam şişedeymiş! Artık ne kadar hayata dokunacak bir gelişme ise. Tüketici ne mesaj alıyor? Bence almıyor. 1990’lar dizisi gibi ama gençlerle dolu garip bir sahne izliyor. Belki o dans akılda kalıyordur!

Rakiplerden ayrılan yan. Reklama göre cam şişe. Yoksa başka markalarda olsa cam şişe yaptık diye reklam yapmazlar sanırım. Tüketiciye faydası? Çok önemli bir fayda. Özellikle küresel ısınmayı düşünürseniz bu tür ürünlerin gelecekte plastik ve hatta ısıyı çabuk geçiren maddelerden olması mümkün olmayacak. Şimdi şaka gelebilir ama 45 dereceleri gördüğümüzde o plastik şişelerle dolaşmak dahi istemeyeceksiniz. Eriyecek!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bu sefer pas diyorum.

Yeni Fusetea Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

16 Haziran 2021 Youtube kanalına yüklenmesi. 1 aydan fazla olmuş ve 1.5 milyon izlenme. Bakalım.

  • sosyal bir kazanç sağlar mıyım fusetea tüketsem? hayır.
  • duygusal bir bağ kuruyor muyum reklamla? hayır.
  • akıllarda olan bir şey, her an düşünülen istemesek de gündem olan? yok.
  • toplumsal görünürlük, Fusetea içsem insanlar imrenir mi bana, dikkatleri üstüme toplar mıyım? hayır.
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi var mı eşe dosta göndereyim? hayır.
  • hikaye? bir hikaye var. dediğim gibi kampanya devam ediyor gibi. önerim bu gençlere mesaj verme konusunda ve verirken Mustafa Sandal ile yada 1990’lardan fırlamış gözüken biri ile mesaj verme olayını bir daha düşünün derim.

Sonuç olarak yüksek bulaşıcılık seviyesini yakalamış reklam. Çok yüksek olur mu? Olmaz.  Bu bulaşıcılık raporunda değindiğim ünlü kişi etkisi olabilir. Ancak, bu etkinin merkezi sadece Mustafa Sandal mı yoksa diğer erkek oyuncunun, Salih Usta’nında etkisi var mı bilemiyorum.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.