Akbank winwin Reklamı – Oyuncular Yorumlar

Akbank winwin Reklamı – Oyuncular Yorumlar

April 10, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Akbank winwin reklamında oynayan adam?

Akbank WinWin reklamında başarılı oyuncu: Feyyaz YİĞİT rol almaktadır. 

Akbank WinWin Reklamı: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

Daha önceki Akbank reklamını da bu sayfaya taşımıştım (yazıma göz atın). Feyyaz Yiğit reklam yüzü olduğu için Akbank reklamlarında bizimle beraber. Daha önceki reklamı şu noktalarda eleştirmiştim:

  1. Feyyaz Beyin aynı dönemde başka bir reklamda oynaması garip gelmişti.
  2. Reklamda koşturmaca yormuştu. Çünkü çok fazla şey anlatılmak istenmişti. Ama pek bir şey akılda kalmıyordu.
  3. 1.33 sny reklam mı olur demiştim. Ayrıca gerçekten “yeni teknoloji” ne sunuyorsunuz diye sorgulamıştım.
  4. Klasik Akbank reklamlarının sade öz mesaj odaklı özelliği gitmiş demiştim.

Akbank winwin reklamı sanki bunların hepsini geride bırakmış. Çok daha titiz hazırlanmış bence. Kısa ve öz. Mesaja odaklanmışlar ve Feyyaz Yiğit’in yeteneğini abartmadan yerinde kullanmışlar. Hepsinden önemlisi gerçekten “yeni” bir hizmetle karşı karşıyayız. Win Win yani sen Akbank ile ödemelerini yaparsan Akbank da sana sunacağı vadeli mevduat faizini belli bir hesaplama sonucu arttırıyor. Hiç böyle bir şey duymamıştım! Tebrikler.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet! Akbank mobil ile fatura öde, kira öde, alışveriş yap karşılığında faiz oranın artsın. Akılda kalıyor mu? Evet. Winwin sloganı ve Feyyaz Yiğit beyin sunumu akılda kalmasını sağlıyor. ayrıca senaryo buna destek oluyor. Son sahnede “neymiş bu winwin ya?” diyor ve Okan Bayülgen‘in sesinden açıklama geliyor.

Tüketici ne mesaj alıyor? Bana göre kafalar karışık. Ve kafaları karışık ayrılırlarsa o reklam amacına ulaşamaz tam olarak. Şundan dolayı karışık: param yoksa vadelide? zaten şimdi %18 her banka veriyor, sizin önerdiğiniz sistem ne? 1 ay sonra faizler düşerse ne olacak? gibi gibi. Yani mevcut Akbanklıları memnun edebilir ama yeni kitleyi hareketlendirir mi? Rakiplerden ayrılan yanı ne? winwin sistemi İlk defa duyuyoruz. Tüketiciye faydası var mı? Evet hem mobil ile harcamalarını kolayca yapabilirler hem de bir köşede biraz paraları varsa “artan faizle” Akbank’ta değerlendirebilirler.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Feyyaz Yiğit‘in yeni saç modeli. Evin girişindeki Türk bayrağı.

Akbank winwin Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

31 Mart 2021 Youtube. 1762 izlenme. Çok düşük bulaşıcılık seviyesi 10 günde. Ama ekranlarda yeni yeni dönmeye başladı. Bakalım güzel deney olacak. TV-Youtube ilişkisi. Analize geçelim.

  • sosyal bir kazanç, fayda olur mu bu markadan, üründen, reklamdan? hayır.
  • duygusal bir bağ? gülümsetiyor ama bi Supradyn Energy Focus reklamı gibi kırıp geçmiyor (Supradyn yazıma göz atın). 
  • akıllarımızın ucunda faturalar ve faiz var mı? aslında var ama sorunumuz zaten faturalara yetişememek. yani mevduatı olanın da sorunu yüksek faiz bulmak değil.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi var mı? yok.
  • sosyal görünürlük? yok.
  • hikayesi? Feyyaz Yiğit Akbank’ın reklam yüzü ve onun “maceralarını” izliyoruz bir bakıma. Dolayısıyla bir hikaye yanı var ama ön plana çıkmıyor çünkü her reklam bağımsız sunuluyor birbirinde.

Toparlarsak, çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi değişmez gibi duruyor. Ama dediğim gibi bakalım TV etkisi ne olacak (bulaşıcılık analizi tanıtım yazım burada).

Görüşürüz. Teşekkürler.