A 101 2021 Reklamı – Analizler Puanlama

A 101 2021 Reklamı – Analizler Puanlama

March 17, 2021 0 By Reklam Dedektifi

A 101 Reklamı 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

A 101 2021 reklamı karşımızda. Daha doğrusu reklamları. Bu benim daha çok görmek istediğim bir tercih. Mesaj aynı, senaryo, kitle, sunum farklı. Biliyorsunuz bunu yıllardır Redbull yapıyor. Her şey değişiyor sonunda “Redbull kanatlandırır”. Benzer bir tercih Eti Hoşbeş’ten gelmeye başladı (Eti hoşbeş reklamı için tıklayın). “Dur durabilirsen”.

Başka dikkatimi çeken şey, kızıl saçlı kızın üstün yeteneği. Her yerde oynar benden söylemesi. Ve sanki bir yerlerde gördüm ama nerede?

Dahası, teknolojinin nasıl yaygınlaşarak benzer uygulamalara sebep olduğunu reklamlardan izliyor olmamız. İzomorfizm. Lider yeni teknolojiyi kullanıp bir hamle yapar. Öne geçer, tutar. Hemen liderin etrafındakiler uyum sağlar, benzer teknoloji ile benzer hamleyi yapar. Sipariş et eve gelsin, demek istediğim. Böyle baktığımızda gerçekten bazı hamleler çok büyük rekabet ile karşılaşacak gibi. Biliyorsunuz ülkemizde en popüler markalar son 1 yıldır on-demand hizmet veren kurye firmaları. Şimdi pasta yavaş yavaş kapanıyor çünkü her perakendeci kendisi de kurye hizmetini vermeye başlıyor. Bakalım buradan ne çıkacak bu yıl.

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Mesaj net mi? Akılda kalıyor mu? Evet temel olarak akılda kalan kısmı A 101 eve paket hizmetini başlattı. Akılda kalıyor çünkü reklam serileri çok iyi düşünülmüş. Klasik müzik ve gergin sayılabilecek bir hava varken…Birden olayın rengi değişiyor. Tüketici mesajı alıyor mu? Buna cevap vermesi zor. Acaba A 101 kitlesinin demografik yapısı nasıl? Büyük ihtimalle insanlar nereden geldiğine bakmaktansa bilindik uygulamalardan alışkanlık gereği fiyata bakıp alışveriş yapmaya devam edecekler. Bunu koparmanın yolu bence gerçekten ucuza ürün sunmak. A 101’in işi zor. Rakiplerden ayrılan bir yan? Dediğim gibi ayrılan yok tam tersine uyum sağlama var. Tüketiciye faydası? Eve paket servis.

A 101 Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

A 101 reklamı 4 mart 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 404 bin izlenme. Hemen bakalım:

  • sosyal bir etiket, statü? Yok.
  • duygusal bir bağ? Yok.
  • insanların aklının ucunda A 101 ve paket servis var mı? Paket servis kesinlikle var.
  • işe yarayan bir bilgi? günlük hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? biraz uygulamanın nasıl işlediği var ama denemek gerek.
  • sosyal görünürlük? yok.
  • hikaye? en güzel yanı bu reklamın. bir hikaye yaratılmış durumda. Farklı sahneler, farklı kitleler hikayenin parçaları gibi.

Ölçüye bakarsak:

  • 250,000 altı çok düşük,
  • 250,000-500,000 düşük,
  • 500,000 -750,000 normal,
  • 750,000-1,5 milyon yüksek,
  • 1,5 milyon üstü çok yüksek bulaşıcılık seviyesi anlamına geliyor.

Bu durumda şuan bu reklamın düşük bulaşıcılık seviyesinde. Bana göre düşük seviyede kalır. Geldiği nokta hikayenin tutması.

Görüşürüz. Teşekkürler.