Dimes Cool Reklamında Kim Oynuyor?
July 1, 2024Merhabalar. Yaz gelmiş ve tabi ki yaz markaları alev alev. Dimes Cool reklamına bakalım mı?
Dimes Cool reklamında kim oynuyor?
Dimes Cool reklamında ünlü oyuncu Mert Ramazan Demir rol almaktadır.
GENEL BAKIŞ
Hiç uzatmadan kararsızlığınızı göstermek isterim. Reklamın bir kısmında bence harika zamanlı bir tercih var. Avatarlar, yeni teknolojik imkanlar, meta-blockchain üzerine AI tadında bir kurgu. Çok güzel harika fikir ve yok piyasada. Ayrıca, kitleniz ve lime zaten genç tayfa. Kim düşündüyse (bence takımın içinde biri bunu yaptı özellikle sakin gözlüklü az konuşan biri) tebrikler. Bunu koyduk başarmaya çalışmışlar tamam.
Ama diğer yanda, daha fazlası, yok kendi sesinden şarkı, yok işte alakasız kiralık bir koleksiyon araba, garip bir çoluk çocuk modu parti, ürünün renkleri yokken bir de şemsiyelerde falan garip bir yeşil patlaması… yani neresinden tutsan elinde patlar. Ben ayran reklamı sanardım oyurup bin kere izlemesem göz ucuyla görsem. Bir kurtulamadık şu eski kafalardan ya. Yok motor, yok disco ball, yok köpü geçirme, yok ayna, yok sexy kıyafetlerle yürütme,… bir bitmedi gerçekten.
Ayrıca, lütfen reklam ekibi bir toplansın ve reklamda geçen tüm seslendirmeleri alt alta yazıp birbirine okusun. Ya gülmekten koparsınız ya da derin bir sessizlik olur. Bundan da kurtulamadık. Genç tayfaya reklam yapınca yapıştır kimsenin anlamadığı derin cümleler. “göründüğünden daha fazlası”. Abi neyin fazlası alt tarafı nektarlı bol şekerli serinletici içecek neyin daha fazlasını hissettirebilirsiniz ki? Neyse…
Analizlere geçelim.
Dimes Cool Reklamı 5li Analiz
Mesaj net mi? Ortaya karışık artık ne alırsan.
Akılda kalıyor mu? Yani.
Tüketici ne mesaj alıyor? “iyi bari uğraşmayacağız” “elektrikli araba kaç tane ki kaç para”.
Rakiplerden farkı? Bu ürün en büyük farkı. Ürüne ve arkasındaki ARGE ye odaklanmak varken “tak çıkar”. Ne diyebilirm ki?
Tüketiciye fayda? Belli değil. Tamam yaygınlaşıyor da maliyet, tüketim, şarj süresi?
Dimes Cool Reklamı Güzellikler
Güneşin elinden yüzüne yansıması…helal kim düşünüp yaptıysa. Bunu basit görenler olabilir ancak yaz eklamı ise ve anında yaz algısını açmak isterseniz bunu yapmanız yeter. 100 kişiden 90 tanesi yazı düşünür, rahatlama, huzur, sıcaklık… zaten reklamda aklımda kalan bir bu bir de yakışıklı adamı kareli gömlekle dans ettirmeniz kaldı.
Dimes Cool Reklamı Verdi Paunı
10 üzerinden 4 (gerçekten büyük emek var başarmaya çalışmışlar yoksa bence 4 değil bu reklam)
BULAŞICILIK ANALİZİ
Firması 2 hafta önce Youtube kanalına yüklemiş. 1.1 milyon izlenme. Analizi yapalım:
- sosyal kazanç? Yok.
- akıllarda olan bir şey? eh yani hava sıcak tamam da…
- duygusal bağ? başarmak istemişler ama yok olmamaış
- hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? Yok
- toplumsal görünürlük? Olabilir insanların elinde olabilecek bir ürün bu yazın özellikle. Ancak, bir ambalaja bakın taşımak ister misin elinde etrafta?
- hikaye? yok
- ünlü etkisi? Hep söylüyorum bu adam Türkiye’nin şuan jönlerinden. Jön denince akla kareli gömleğiyle zıplayan biri geliyor mu? Gelmiyorsa menajeri zıplatmayacak reklamda bu sahneyi acaba şöyle mi yapsak diyecek? Çok güvenmeyin genç arkadaşlar tırmanışınıza, bir anda inersiniz. Sizi hep merdivende tutacak olan imajınızdır.
YAZA ANALİZİ
- Net bir mesaj ve hedef kitle geliştirin. Ortaya karışık!
- Akılda kalıcı ve yaratıcı bir konsept oluşturun. Başarmak istemişler ve bence sadece yeni teknolojiyi kullansalar yeter de artarmış.
- Akılda kalıcı ve benzersiz bir slogan oluşturun. Çok başarısız. Çok kötü. Hem de bin kere kullanılmıştır. Anlamsız bir şey nasıl akılda kalsın ki?
- Duygusal bir bağ oluşturmak için görselleri ve sesi kullanın. Başarmak üzerelermiş ama dediğim gibi o eski alışkanlıklar bence çok daha kötü bir sonuç çıkarmış
- Hedef kitleye ulaşmak için her türlü yolu (örn. medya kanalları) kullanın. Kullanmışlar.
- İzleyicileri harekete geçmeye teşvik eden bir eylem çağrısı kullanın. Yok.
- Markanızın gücünü kullanın: Güven ve tanınırlık.Yok.
Sonuç olarak Yapay Zeka der ki; “yok olmamış”
AMAN DİKKAT
Aşağıdaki genel değerlendirme Reklam Yönetmeliğine göre oluşturulmuştur.
- Temel ilkeler (genel ahlak, kamu sağlığı, şiddete hayır, istismara hayır, ayrımcılığa hayır, özel hayat, korku salma, endişe yaratma, güvenliği bozma). Temiz.
- Reklam bu. Örtülü reklam olmaz! Çok açık bir şekilde reklam olduğu anlaşılacak. Temiz.
- Doğruluk ve dürüstlük. Temiz.
- Karşılaştırma yap çamur atma. Karşılaştırma yok.
- İspatlamazsan! İspat gerektiren bir durum yok.
- Taklit kötü şey. Değil.
- Fiyat son ne olur? Temiz.
Görüşürüz. Teşekkürler!