Tudors Yeni Reklam – Can, Puanlama

Tudors Yeni Reklam – Can, Puanlama

January 5, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Tudors yeni reklam filmi hemen dikkatimi çekti. İlk kez sayfamda yer alacak. İlgim Can bey yüzünden değil aslında yurt dışında tutunabilen bir Türk markası olmasına çok sevindim. Reklama gelirsek, konuşalım.

Tudors reklam yüzü adam:

Tudors yeni reklam filmi için Can Yaman ile anlaştı.

Can Yaman kimdir? 

Tudors Yeni Reklam: 5’li Analiz

Tudors Reklamı 2022 Yorumlar

Öncelikle ilk garip gelen nokta yaratıcılıktan uzak bir reklam olması. İtalyan erkekleri, cafede oturmak ve Can bey ile karşılaşmak. Ayrıca, Can beyin şahane bir vücudu varken salaş bir gömlek giydirmek gerçekten çok garip. Hem reklam yüzünü hem de markayı ancak bu şekilde eksik sunabilirsiniz.

Başka bir konu, kafa karışıklığı. Amaç Tudors gömleklerinin reklamını yapmak mı, İtalya’da açılan Tudors markasının bu başarısının reklamını yapmak mı? eğer gömlek ise dediğim gibi o gömlek seçimi nedir? Yok eğer İtalya’da bir Türk markasıyız demekse bunu çok daha güçlü vurgulamak gerekmez miydi? İlerde sağda…

Diğer bir konu Can bey sadece ülkemizde değil İtalya’da bile çok beğenilen bir adam. Yakışıklılığı tescilli yani. Şimdi bu reklama baktığınızda yakışıklı ya da çekici geliyor mu? Bu kadar sakal, jöleli saç ve salaş beyaz gömlek? Gerçekten mi? Yazık olmuş. İki genç Can beyden çok daha fresh gözüküyor.

Bitmiyor ne yapabilirim yazmasam objektif olamam. Diğer bir konu iki kafadar Roma’ya gelmiş. Arkadaşlar, aynı yaşlarda yani. Oğlan Can abi diyor kız Can!!! Garip işte yani. Ek olarak reklam şöyle bitiyor “Tudors alıştığınız fiyatlarla şimdi dünyada moda.”. Ne anladınız? Kendi hazırladıkları kapak resminde farklı yazıyor bu arada.

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? değil. merkezde ne var belli değil.

akılda kalıyor mu? Can bey yüzünden kalır diyorsunuz ama ben o kadar emin değilim.

tüketici ne alıyor? “Roma’ya gidip de Tudors mu alacaz abi?”

rakiplerden farkı? İtalya’da olması aslında ama reklamın merkezinde bu yok ki…

tüketiciye fayda? alıştığımız fiyatlar olabilir ne demekse. yani şu mu ülkemizde diyelim ki alıştık 100Tl civarı (sallıyorum). E iyi İtalya’da o zaman gömlek 9 EURO falan. İyimiş.

Gözden Kaçmayan Güzellik

Oğlanın İtalyan erkeklerinin yakışıklı olmasını gömleklere bağlaması.

Tudor Yeni Reklam Verdim Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

Firması saatler önce 05/01/2022 tarihinde Youtube kanalına yükledi. 34 bin izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? olabilirdi İtalya’da bir Türk tekstil markası. Gurur!
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? yani Roma’da Tudors var.
  • toplumsal görünürlük? olabilirdi de o gömlekle çok zor. 2 yıl US 4 yıl Avrupa’da yaşadım böyle bir gömlek görmedim. Gerçi Türkiyemde de görmedim.
  • hikaye? yok.

Çok çok iddialı olmayı sevmiyorum çünkü ödül almıyorum sonunda ama 500bin üst sınır olur gibi geliyor bana. Yani çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi 1 ayda düşük seviyesine gider. Bakalım.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.