Türk Telekom Reklamı – Saydık Sevdik, Puanlama

Türk Telekom Reklamı – Saydık Sevdik, Puanlama

December 17, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Türk Telekom reklamı bana çok çarpıcı geldi. Sebebi 51 milyon abone. Devamında reklam sonuna kadar izleten bir reklammış dedim. Hadi, bakalım.

Türk Telekom Reklamı 2021: 5’li Analiz

Türk Telekom Yeni Reklam Yorumlar

Öncelikle reklamda herkesin yer alması akıllıca. 51 milyon çarpıcı abone sayısını anlatırken her yaştan her yöreden her meslekten insan reklamda yerini almış. Dolayısıyla reklamın sunumu 51 milyonu hissettiriyor.

Ayrıca, müzik başarılı. Gittikçe heyecan veriyor izleyeni tutuyor. E tabi bir de seslendirme var. Sadece Haluk Bilginer’in kullanılması değil olay. Oyun oynayan gencin “yess” demesi, yamaç paraşütü yapanların heyecan sesi, kurye ekrana girdiğinde martı sesi…Böyle ince işçilik reklamlar fark yaratıyor.

Son olarak da slogan ve küçük oğlanımız noktayı koyuyor. “Saydık sevdik”. Bana sorarsanız saydık kelime oyunu için de kullanılmış. Hem saygı anlamında hem de oturduk saydık 51 milyonuz demek için. Uzun lafın kısası reklam ekibi bence gayet başarılı. Tebrikler.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet. teşekkürler derken tüm Türkiye ile çalışıyoruz diyor aslında. yani güven veriyor. güven olmazsa olmazdır hep söylerim. bu reklam tam da bunu sağlıyor.

akıllarda kalıyor mu? yani

tüketici ne anlıyor? “vay be 51 milyon iyi biz de geçelim zaten bunlar kazıklıyor”

rakiplerden farkı? belli değil. ancak diğer reklamları bu fark üzerine kurarlarsa güven yerini oturacaktır. tek tek kısa kısa anlatsınlar. özellikle bakın her yerdeyiz yani çekmiyor çalışmıyor olmaz. bakın daha ucuzuz.

tüketiciye fayda? belli değil bu reklam için. ama güven aşılıyor.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Çatıdaki ablamın gülüşü. Ayrıca, son sahnelerde yer alan öğretmenimizin arkasında Atatürk büstüne yer vermeleri.

Türk Telekom Reklamı Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

6 Aralık 2021 firması Youtube kanalına yüklemiş. 2 milyona gelmiş. Şaşırmadım. Bakalım daha 20 günde nereye gider.

  • sosyal kazanç/statü? yok.
  • duygusal bağ? var. herkes kendini bulabilir, Atatürk ve küçük oğlumuzun bakışı.
  • akıllarda olan bir şey? yani.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye? yok.

Görülüyor ki, reklamın bulaşıcılığı her kriterde başarılı olmasıyla ilgili değil. Özellikle ülkemizde duygusal bir bağ kurabilirseniz (Arzum Anneler Günü reklamı, Garanti Doğanın Sesi reklamı gibi) bulaşıcılık uçabiliyor. Zaten çok yüksek bulaşıcılık seviyesine ulaşmış. 5 milyon olur mu? Bence 3 üst sınır olacaktır.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.