Eti Benim O Reklamı – Yorumlar, Puanlama

Eti Benim O Reklamı – Yorumlar, Puanlama

December 20, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Eti Benim O reklamı ile karşınızdayım. Eti benim favori markalarımdan ancak yazılarımda hiç gözünün yaşına bakmıyorum (bakınız Eti Browni Intense reklamı yazıma). Neyse o yani. Bu yeni reklam da biraz benden çekecek. Başlayalım.

Eti Benim O Reklamı: 5’li Analiz

Yeni Eti Reklamı Yorumlar

Öncelikle Eti yeni reklamında bir modaya uyarak yaratıcılıktan -1 ile başlıyor. Renkli göz modası. Yani ilgi çekmesi için yapıyorlar ama bence işe yaramıyor. Çünkü yer gök tüm diziler bu gözlerden doldu. Millet artık kendini Slav dünyasında sanıyor.

Diğer bir konu ise paylaşılmaz olayı. Bunu da o kadar çok yaptılar ki. Ezberimde şu bile kalmış “isteme… benden, buz gibi soğurum senden”. – 1 daha gitti yaratıcılık adına.

Son darbeyi senaryo vuruyor yaratıcılığa. Hani mimiklerle, vücut diliyle “vermem benim o” diyor ya, ürünün ismi ne dersiniz? Aaa bak sen “Benim O”. Tesadüfe bak ne hoş oldu “vermem benim o”!!

Reklamda başka bir şey yok zaten.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? yani işte çok güzel her şeyi paylaşırım onu paylaşmam.

akılda kalıyor mu? hayır. gözler dediğim gibi iş görmez artık.

tüketici ne alıyor? bakıp geçiyor bence. ben bile bu reklamla ilgili ne düşüneceğimi kestiremiyorum defalarca izlememe rağmen.

rakiplerden farkı? yaratıcılık baya hasar almış. bir fark çıkmaz ki zaten bu durumda! zaman içerisinde benzer firmaların reklamları gruplaşmaya başlıyor. ya “haz, zevk” falan diye ya da “paylaşılmaz” falan diye. Artık yeni soluk getirseniz?

tüketiciye fayda? yok.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ceket hoşmuş.

Eti Benim O Reklamı Puan Sana

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

Bugün 20/12/2021 tarihinde firması Youtube kanalına yüklemiş. 3 bin izlenme. Çok düşük bulaşıcılık seviyesinde. Gayet doğal yeni sayılır diyebilirsiniz. Ben ilk günde milyon vuran reklamlar biliyorum. Trendyol Tarkan mesela. Bakalım nereye gider?

  • sosyal kazanç? yok. aslına bakarsanız Eti sosyal sorumluluk olayında çalışkan (resmi sitesine göz atın) ama ürünlere bağlamıyorlar.
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hikaye? yok.

Toparlarsak çok düşük seviyede kalır. Yani 1 ay sonunda max 250 izlenme. İlk günden söylemek daha kıymetli. Bakalım!

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.