Dove Yeni Reklam – Analizler, Puanlama

Dove Yeni Reklam – Analizler, Puanlama

November 4, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Dove yeni reklam filmi çok çarpıcı! Çok çok önemli bir konuya bu kadar yaratıcı bir bakışla yaklaşmaları hemen ilgimi çekti.

Dove Yeni Reklam: 5’li Analiz

Yeni Dove Reklamı Yorumlar

Dove denince aklıma gelen o yumuşacık sabunları. Elbette benimki sınırlı bir tanışma Dove ile. Kadınların güzelliği için ürünler sunan bu markanın kadınlara yani müşterilerine verdiği bu önemi görmek çok çarpıcı. Nasıl bir önem mi?

Dove özgüven projesi. Projenin amacı sosyal medyada gördükleri yapmacık güzellik karşısında özgüvenini kaybeden genç kızlarımız. “Ben nasıl böyle olucam? Ben çok çirkinim asla böyle gözükemem. Kimse beni beğenmez!”. O gördükleri robot güzelliğe ulaşmak için bir illüzyonun içinde hapis yaşayan genç kızlarımız. 400.000 kızımıza özgüven eğitimi vermişler bile. Gönülden teşekkürler.

Elbette reklamdaki kızımızı seçerken doğal hali zaten güzel bir kız seçmişler. Yani “sen zaten güzelsin” mesajı derinden veriliyor bence.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet. doğal güzelsin.

akılda kalıyor mu? bence çok çarpıcı geriye sarmaları ve o ilk görüntünün altından çocuk denecek yaşta bir kızımızın çıkması.

tüketici ne mesaj alıyor? “Helal olsun. Dove zaten saçma sapan makyaj olayına girmiyor”. Gerçekten resmi sayfasına gidip tek tek baktım ürünlerine. Ayrıca ana sayfadan anlaşılıyor ki tek projesi bu değil. Çok etkilendim gerçekten. Şunu gönülden söylerim. İlk fırsatta Dove almayı düşünüyorum.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Genç kızımızın doğal hali.

Dove Yeni Reklam Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Daha bugün firması tarafından Youtube kanalına yüklendi. 16 bin izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç? evet tabi.
  • akıllarda olan bir şey? sosyal medya bütün ailelerin aklındadır ve aklında olmalı. çok tehlikeli, çok yalan,…
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? evet. projeye katılmak mümkün. resmi sayfalarında bağlantı var. reklamda da.
  • toplumsal görünürlük? tam olarak değil ama böyle giderse bu marka o da olur!
  • duygusal bağ? evet. özellikle aileler
  • hikaye? yok.

Toparlarsak bu reklamın yüksek seviye bulaşıcılığa ulaşması gerekir. Ancak, bunun olmayacağını hepimiz biliyoruz. Sonuçta sosyal sorumluluk ne kadar ilgi görür ki? Umarım yanılırım ama çok düşük seviyede kalır (bulaşıcılık raporu için tıklayın). 

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.