Arçelik Yeni Reklamı 2021 – Imperium TV, Analizler

Arçelik Yeni Reklamı 2021 – Imperium TV, Analizler

October 15, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Arçelik yeni reklamı, 2021 yılında ortalık ısınacak diyor. TV pazarında kıran kırana bir rekabet olacak gibi. Bakalım reklama.

Yeni Arçelik reklamında oynayan adam kim? 

Arçelik Imperium reklamında, yeni reklam yüzü Yiğit Özşener rol almaktadır.

Yiğit Özşener kimdir?  Aslına bakarsanız Yiğit beyin yerini doldurabilecek başka bir oyuncu aklıma gelmiyor. Yani hem yakışıklı, hem olgun, hem de okumuş görmüş geçirmiş adamı istiyorsanız akla kendisi geliyor. Zaten hayatına baktıysanız gerçekten okumuş! Karakterdekig,b, b,r adam.

Benim önem verdiğim konulardan biri bu. Bir oyuncuyu düşündüğümde aklıma net bir karakter gelmesi. Büyük isimler de bunu yapıyor. O karakterleri oynayamayacak yaşa gelince açılım yapıyorlar ama yine de Robert de Niro hep mafya yada dedektif olarak kalıyor akıllarda. Bu açıdan bakınca Kırmızı Oda’da ortaya çıkardığı karakter Arçelik yeni reklamı için gerekmiş ve akla doğrudan o gelmiş. Karizmatik, okumuş, görmüş geçirmiş, renkleri, dağları, uçmayı seven biri.

Devam edelim…

Arçelik Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Arçelik TV Reklamı Yorumlar

Öncelikle ilgimi çeken Yiğit beyin bir reklamda rol alması oldu. Ben ilk kez kendisinin yer aldığı bir reklamı yorumluyorum.

Ayrıca reklamdaki TV’de sunulan çarpıcı renkler ve gerçeğe yakın görüntü kalitesi de “hımmm” dedirtiyor.

Tesadüf müdür bilemem ama tam da bu zamanlarda Ülkemize yeni giriş yapan bir devin TV reklamları dönmeye başlamıştı: TCL. Bu sebeple zaten başta ısınacak dedim. Bakalım. Bana göre bu rekabete Samsung da girer.

Gelelim bana garip gelen konulara: Dediğim gibi reklamdaki Arçelik Imperium tercih eden adam en basit ifadesiyle çok zengin bir entelektüel. Üstelik bu büyü için köpeği bile düşünmüşsünüz. Bu havayı siz yaratırken “bana bazen uçuyorsun” diyorlar hafif kalmıyor mu? “Evet uçuyorum” dediğinde bence uçup giden o yarattığınız karakter. O karizma büyü bozulmuyor mu?

Kaldı ki soru çok basit: neden bu kadar uçmayı zorladınız ki? Bahsettiğiniz yerlerin ve doğanın renklerini kullanmak için mi? E o zaman araya neden futbol attınız? Çokkkk zorlamışsınız ve bana sorarsanız büyü bozulmuş. Ya maç izleyen kitle de alsın onları da reklama sıkıştıralımla bu iş olmaz. Sonra yazık olur reklama ve 1.13 saniye derdinizi anlatamazsınız, o hedef kitleyle etkileşime geçemezsiniz. Çok dürüst bir şey söylemem izin verin. Gerçekten açıp bu TV’nin fiyatına bakmadım ama her yerinden pahalıdır akıyor. Sizce o zengin entelektüel kitle üst seviye TV dendiğinde Arçelik mi anlıyor? Zorlama reklam, zorlama ürün, zorlama hedef kitle… Çok merak ettim bakalım ne olacak bir sonraki reklam!

Son olarak da dedim ya o büyüyü kurmak için ne gerekirse yapmışsınız ama kendiniz bozmuşsunuz, buyurun bir başka kendi elinle kendini öpme: Hani seçkin bir kitle olacak ya lafa bakın: “Daha fazlasından fazlasını isteyenlere”. Buyur?

Arçelik baya şaşkına çevirdi beni. Benden söylemesi bölünmüşlükten devam ediyorsunuz. Ben de dahil, bir çok insan sizi, duruşunuz için tercih ediyor. Bir de yaygın deste. Bu kampanyalar tanıtımlarla zor yürür bu gemi.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? değil. bu kadar uzun bir reklam ne anlatıyor? Altı üstü renk kalitesi yani…Ne anlatıyorsunuz bu kadar anlamak mümkün değil. Uçuyor musunuz yoksa siz de?

Akılda kalıyor mu? Hayır.

Tüketici ne anlıyor? “Ya o kadar para verecek olsam gider TLC yada Samsung alırım”.

Rakiplerden farkı? Yok. Bin tane, canlı renkler, görüntünün gerçeğe yakın olmasına dair TV reklamı bulurum.

Tüketiciye fayda? Bilmem onları da belki fiyatı uçurur!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Köpek.

Arçelik Imperium Reklamı Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Bir kaç saat önce Youtube kanalına yüklendi firmasınca. 7500 izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye? yok.

Çok düşük seviyeden düşük seviyeye geçerse bu reklam yani 250 – 500 bin arası olursa başarı sayarım (bulaşıcılık analizi tanıtım bu yazımda). 

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.