Yeni Lays Gülümseme Reklamı – Müzik Analizler

Yeni Lays Gülümseme Reklamı – Müzik Analizler

August 16, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yeni Lays reklamına damga vuran paketlerdeki gülümseme. Bu sebeple yeni lays gülümseme reklamı dedim. Müziği, reklam yüzü kadar ilgi toplayabilir. Snippet time!!!

Lays reklamında oynayan kadın:

2020 yılında olduğu gibi 2021 yılı Lays reklamlarında da reklam yüzü Demet EVGAR oldu.

 

Yeni Lays Gülümseme reklamının müziği:

Lays ile paylaş bi gülümseme reklamında, Nil Burak tarafından seslendirilen “Olmaz olmaz deme” şarkısı kullanılmıştır. 

Yeni Lays Gülümseme Reklamı: 5’li Analiz

Lays Reklamı Yorumlar

İlk olarak ilgimi çeken şu oldu “Lays yeniden gülümseyen paketlerinde”. Yani daha önce denenmiş, yapılmış. Bu yaklaşımı sorguladım. Daha önce çok büyük bir etki mi yaptı da ben kaçırdım? Şunu gören oldu mu? Etrafta elinde lays ile gezen gençler, (reklama göre 7’den 77’ye herkes) birbirlerine lays paketleriyle gülümsüyorlar. İşte ne biliyim eğleniyorlar, selfie çekiyorlar falan… Bırakın bu sahneleri görmeyi elinde lays paketiyle sokakta kimseyi gören var mı?  Yahu misafir bile geldiğinde cipsler tabaklara dökülmez mi? Uzatmayayım anlaşılan o ki, yeni bir şeyler yapalım denmiş akla bir şey gelmemiş elle tutulur…Bari maliyetsiz bir şeyler olsun, zaten reklam yapacaktık denmiş. Bu çıkmış. Ya da benim dünyadan haberim yok!

Diğer ilgimi çeken konu hep söylerim gerçek olmayan inandırıcı olmaz. İnandırıcı olmayan tüketici kazanamaz. Yaşlı amcanın ne işi var reklamda. Cips mi yiyor yaşlı insanlar? Gerçekçi mi bu yanıyla reklam? Anladım yardım et, gülümse, hayat toz pembe falan modu ama bin türlü yapabilirlerdi bu mesajı. Bence garip olmuş çünkü paketlerin üzerinde yaşlı amca gülümsemesi de koymuşlar.

Son olarak da paketler üzerindeki gülümseyen yarım suratlara baktığımda aklıma Joker geliyor. Abartı değil mi o gülümsemeler? Kim bu zamanlarda memlekette böyle gülümsüyor ki? Ancak kafayı Joker gibi sıyıranlar sanırım. Hal böyle ise, markanıza eminim Joker imajını yapıştırmak istemezsiniz.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj ne? Lays ile gülümse hayata. Ne alaka? Gülümseyecek hal mi var? Ayrıca kim selfi çektirmek için lays alır? Akılda kalıyor mu? Yani. Tüketici ne mesaj alıyor? Bence “ne alaka ya diyip mesaj falan almıyor. İlgisini dahi çekmez. Rakiplerden farkı? Ambalaj. Artık ne fark yaratıyorsa. Tüketiciye fayda? Umarım yaşlılar gidip cips falan yemez.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Reklam müziği.

Yeni Lays Gülümseme Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

26 Temmuz 2021 tarihinde firmasınca Youtube kanalına yüklenmiş. 5600 izlenme 2 haftada. 2 haftası daha var atak yapar mı? Bakalım:

  • sosyal bir kazanç var mı? aslında oluşturmaya çalışmış ekip. gülümse, pozitif ol, başkalarına yardım et. Ama ön planda değil ayrıca yapışmıyor reklama, markaya.
  • duygusal bir bağ? yok.
  • akıllara ilk gelen? hayır.
  • toplumsal görünürlük? aslında tam da bu kritere uygun bir kampanya. evet var. ancak denenmiş ve ne sonuç vermiş?
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • hikaye? yok.

Çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi çok düşükte kalır. 250 bin mümkün değil. Başka bir; “çok sevilen, ünlü oyuncuya yazık olmuş reklamı” örneği (diğer örnekler için bakabilirsiniz Vakıfbank reklamı, Yayla reklamı)

Görüşmek üzere. Teşekkürler.