Sahibindenle Sat Gitsin Reklamı – Analizler Puanlama

Sahibindenle Sat Gitsin Reklamı – Analizler Puanlama

August 26, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Sahibidenle sat gitsin reklamı hemen ilgimi çekti. Bir çok sebebi var. Hemen başlayalım!

Yeni Sahibinden Reklamı 2021:5’li Analiz

Sahibindenle Sat Gitsin Reklamı Yorumlar

Öncelikle reklamı ilk gördüğümde zerre aklıma sahibinden ya da benzeri bir e-ticaret sitesi gelmedi. Dolayısıyla sürpriz hoş oldu. Ayrıca, reklamın tarzı da bana yenilikçi geldi. Evet çok klaik bir sahnedir psikolog ile yatan hasta ama vardığı nokta için yaratıcı düşünmüşler.

Diğer ilgimi çeken konu ise bu pazarın nasıl çabuk değişebilmesi, genişleyebilmesi. Bu en basit haliyle kabus demek. Neden mi? Dolap diye bir uygulama var ve açıkçası herkesin aklındaki ikinci el eşya satamıyor muyuz sorusuna cevap olmuştu. şimdi sahibinden devi hop ikinci ele giriverdi. Dolap için çok mu iyi oldu? Bu sektördeki firmaların zaten hayat döngüleri de çok farklı. Doğuyorlar hop 5 yılda büyüyorlar ve hop +5 yılda ölmeye başlıyorlar. İşte bu kısalan hayatta devler ayakta kalmak ya da tekrar genç hissetmek için bu tür genişlemeleri yapıyorlar. Teknoloji yoğun sektörlere girecek olanlara önemle duyurulur: korumanız var mı, ne kadar çok pirana var, ne kadar derin?

Son olarak da garip gelen noktaları söyleyebilirim. Reklam çarpıcı başlıyor. Bir bütünlük var ve içine çekiyor ancak “sahibindenle sat” dedikten sonraki hanımefendinin tepkisi akışı bozuyor. Atmosfer dağılıyor reklamdaki. Bence abartı ve fazla gerçek dışı. Yani 10 yıllık kocası nefret ettiği bir şeyi almış buradaki mesele kahve makinasını satmak mı? Tabi ki değil. Hadi sattın diyelim, sorun olduğu yerde dururken neden bu kadar seviniyorsun ki?

Reklam filmlerinde böyle bir saplantı var. 2 yıl geçti ve özellikle son 1 yılda her reklamı neredeyse izliyorum. İlgimi çekenleri sayfama taşıyorum. Resmen bir saplantı bu. Gayet güzel bir akışla başlayıp illa komik olmaya çalışmak! Arkadaş karizmtik ol! Duygusal ol! Gerçekçi ol! Yaratıcı ol! Fark yaratan ol! Yok abi ben illa komik olmak istiyotum. İyi, olmuyor işte. Sanırım komik olursam daha çok akılda kalırım diye bir takıntı var. Arzum reklamı, Finish reklamı, Shell reklamı,  Sen bi Tat reklamı, Coca Cola Ritim reklamı zerre komik değil ve izlenmelerine bir bakın istersiniz. “En İyi Reklamlar Listemde” az da olsa komik reklamlar var ama her biri zaten akıllara işlemiş unsurları yaratıcılıkla süsleyerek doğal bir gülümseme yaratıyorlar. Bu yüzden zaten zor iş! Bu saplantıdan çıkın.

Ayrıca, biliyor musunuz sahibinden reklam olayına asıl girdi ve bu bence çok daha önemli ve heyecan verici (resmi sitesinden bakın derim). 

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet. Garip olan şu. Kaç kişi hediyesini hemen satmayı düşünür? Beğenmediğimiz bir şey olursa aklınıza gelen tüm firmalar iade alıyor. Yani hedef kitleniz hediyesini beğenmeyenler mi? İyimiş. Akılda kalıyor mu? Yani. Tüketici ne anlıyor? “İkinci el eşyamı sahibindenle satabilirim”. Rakiplerden farkı? Bana sosrarsanız yok ve bu rakipler için harika! Çünkü bu kadar dev bir firma benim pazarıma girse kabus derdim. Bu reklamla sorun yok. Tüketiciye fayda? Hediyeni beğenmediysen satarsın. Annen mesela yaş günün için çok klasik bir gömlek aldı, giymen mümkün değil. Duygusal olmaya da gerek yok. Sat gitsin. Nasıl bir kafa ile bu reklam yapıldı bilemiyorum!

Yeni Sahibinden Reklamı 2021 Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Daha dün yüklenmiş Youtube kanalına. 25/08/2021. 453 izlenme. Bakalım nereye gider?

  • sosyal bir kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? komik değil bence. yok
  • akıllarda hep olan bir şey? yani.
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok.

Bu durumda düşük seviyede kalır. Yani 1 ay sonunda 500bini geçemez. Görelim bakalım!

Görüşmek üzere. Teşekkürler.