Arabam.com Reklamı – Arabam kaç para?

Arabam.com Reklamı – Arabam kaç para?

August 16, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Arabam.com Reklamı: 5’li Analiz

Arabam Kaç Para Reklamı Yorumlar

İlk ilgimi çeken, rakipleriyle aynı şeyi yapıyor olsa da reklamın baştan aşağıya yeni olması. Yaklaşım yeni, yüzler yeni, araba alım satımına bakış yeni…

Öncelikle yüzlerden başlamam gerek. Her iki sanatçı da inanılmaz. Gerçekten birlikte sinema filmi çekmeleri gerek. Mimikse mimik, vücut diliyse var, danssa dans ediyorlar…Hiç böyle yetenekli iki komik, birbirini tamamlayan sanatçı görmedim. arabam.com elbette herkes gibi meşhur birilerini seçebilirdi (N11 Garaj reklamına bakabilirsiniz) ancak belki de risk alarak bu yeni yüzlere şans vermiş.

Ayrıca, yaklaşım yeni. O kadar çok arabanı getir reklamı varken, yani yoğun rekabet, ve herkes arabaları ucuza kapatma derdindeyken, arabam.com arabuluculuk yapmak istiyor. ÜCRETSİZ! Bu şu açıdan da yeni: araba alım-satımlarında her iki tarafın gözünden bakarak en büyük soruna, adil bir fiyatta anlaşmak, çözüm bulmanın peşine düşmüş durumda. Yani kendini değil müşterileri düşünüyor.

Son olarak da, bu ikisini kullanarak yeni bir yaklaşım ortaya çıkarıyor ki ben hiç hatırlamıyorum bu yaklaşımı kullanan başka reklam. Müşteriyi öne al, onun derdini çözmek için harekete geç ve sorunlarını onları eğlendirerek ortaya koy. Yani her açıdan müşteriyi memnun et. Bravo gerçekten reklam ekibine. Tebrikler.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Gayet net! Alıcı satıcı adil bir fiyatta anlaşmak isterse, arabam.com ücretsiz hizmeti var. Akılda kalıyor mu? Gayet evet. Sanatçılar çok başarılı. Tüketici ne anlıyor? Elimdeki paraya kafamdaki arabayı alabilir miyim? Mesela şu araba gerçekten bu eder mi? Şöyle düşünün arabadan hiç anlamayan biri bile, ben mesela, arabam.com hizmeti ile kendi başına bu işi halledebilir. Rakiplerden farkı? Arabanı almak falan değil derdi, sana yardımcı olmak. Başka hangi firmada (rakiplerinde) böyle bir yaklaşım gördünüz? Tüketiciye faydası? Çok net değil mi?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Reklamın bitişinde, su dökmesi ve yerden markanın renklerinin sıçraması. Ekip gerçekten başarılı.

Arabam.com Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

19 Temmuz 2021 tarihinde firması tarafından Youtube kanalına yüklenmiş. 4500 izlenme. Büyük şok bana göre. Hemen bakalım:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? evet ama çok güçlü değil. Mesela Arzum reklamı değil, ya da Supradyn reklamı değil.
  • akıllara ilk gelen bir şey? pek değil.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? evet kesinlikle. fiyatın belirlenmesi. arz talep yerine bir uzman belirliyor!
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hikaye? yok.

Aslına bakarsanız başka bir örnek: bence gayet iyi bir reklam filmi ancak bulaşıcılığa yatkın değil. Çok düşük bulaşıcılık seviyesinde kalması şaşırtıcı değil. Asıl soru iyi reklamlar neden bulaşmayabilir? Ya da vice versa? Cevapları yorumlara yazın birlikte düşünelim

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler.