Dimes Reklamı – Oyuncuları Analizler

Dimes Reklamı – Oyuncuları Analizler

July 17, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Uzun zamandır reklamlarda olmayan ama milyonları sürükleyen bir isim ile Dimes takımını seç reklamı karşımızda.

Dimes reklam oyuncuları:

Dimes yeni reklam yüzü olarak Aleyna Tilki ile anlaştı. 

Dimes Reklamı: 5’li Analiz

Dimes Reklamı Yorumlar

Elbette reklamda ilgi çeken Dimes’in yeni reklam yüzü Aleyna Tilki. Bu sayfada Aleyna hanımın oynadığı reklamları sorgulamıştım (Algida reklamına göz atın). Hatta ikinci bir reklam yorumumda Aleyna hanımın içine çekildiği imajın ne kadar yanlış olduğunu vurgulamıştım (Loft reklamına buraya tıklayarak bakabilirsiniz). Uzun süre ekranlardan uzak kalmıştı Aleyna hanım. Bence yerinde, kontrollü bir dönüş olmuş. Sevindim. Aleyna Tilki bir değerdir.

Başka bir konu da Dimes’in seslendiği kitleye 2 çok popüler ürünü sunması. Milk Shake ve Smoothie. Çok akıllıca!

Hikaye olarak da ilginç bir durum var. Takımını seç yarışmaya başla? Bende merak uyandırdı. Devamı gelecek gibi bu reklamın. İyi düşünülmüş. Ancak sayfalarında pek bir şey yok.

Ayırca, reklam müziği de başarılı. Aleyna hanımın tarzı, gayet iyi gitmiş.

Toplamda güzel hazırlanmış, iyi düşünülmüş bir reklam.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Aslına bakarsanız bir mesaj yok. Ürün tanıtımı ve bence devamı gelecek bir hikaye var. Mesaj akılda kalıyor mu? Yok. Tüketici ne mesaj alıyor? Bu kısmı çok başarılı. Hedef kitlenin hoşuna gidecek her şey var. Tik tok ekranları, fenomenler, dans müzik, moda, milk shake, smoothie… (kendi sitesinde de bilgi veriliyor) Kitlenin aldığı mesaj “ben bu gruptanım gidip bir tadına bakayım”.

Rakiplerden farkı? Bildiğim kadarıyla bu iki ürünü sunan ve bu şekilde kitleye nokta atışı yapan başka bir firma yok. Tüketiciye faydası? Yorumlara baktım. Lezzetli olduğunu söylüyor gençler. Ben de ilk fırsatta tatmak istiyorum.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Cat walk.

Dimes Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Dimes tarafından 2 Temmuz 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 2.850 milyon izlenme. Bakalım:

  • sosyal bir kazanç sağlıyor mu? hayır.
  • duygusal bir bağ? reklam eğlenceli kıpır kıpır müziği de güzel.
  • akıllarda mı? hayır sanmam.
  • toplumsal görünürlük? evet.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? reklamda yok ama ben devamı gelir diye düşünüyorum.

Toparlarsak, Aleyna Tilki’nin etkisini görüyoruz. Bir değer derken bunu söylemek istiyordum. Zaten 2 haftada çok yüksek bulaşıcılık seviyesine ulaşmış. 2 haftası kalmış.

Bu durumda soru sanırım şu: 5 milyon olur mu? Hayır olmaz. Daha önceki bulaşıcılık raporumda belirttiğim bir tespit vardı. Ünlü isimlerin etkisi. Bu etki zaten çalışmış.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.