BKS Reklamı – Oyuncular Analizler

BKS Reklamı – Oyuncular Analizler

June 2, 2021 0 By Reklam Dedektifi

BKS reklamı ilgi çekmemesi çok zor bir reklam. Sadece oyuncularını ve gazozu görmek bile yeter sanırım. Yeşilçam’ın akıllara işlenmiş bir hikayesi ve bu hikayenin başrol oyuncusu var reklamda.

BKS reklamında oynayan adam:

BKS Cam Balkon reklamında Nuri ALÇO rol almaktadır. 

Nuri ALÇO kimdir? 

BKS Reklamı: 5’li Analiz

BKS Reklam Yorumları

Reklamda tabi ki ilk ilgi çeken Nuri Alço’nun kafalara kazınmış, o hiç değişmeyen hali. Filmlerde değişmeyen hikaye şuydu: Kötü adam (Nuri Alço) kadınları kandırıp onlarla birlikte oluyor ve bunu yapmak için en meşhur yöntemi kadınların gazozuna ilaç atmak. Film işte! Zaten reklam da tam olarak bu hikayenin üzerine kurulmuş. Güzel ve yaratıcı olan kısmı bu sefer Nuri Alço kimseyi kandırmıyor. Kandırmasına gerek olmuyor çünkü her şey onun istediği gibi ve kendiliğinden oluyor.

Başka ilgi çeken bir nokta Nuri Alço’nun ayakta kadın oyuncunun koltukta oturuyor olması. Bir bakıma güç kadında imajı veriliyor. Zaten bunu ürünü tanıtırken kullanıyorlar. Nuri Alço cam siliyor. Daha neler…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Çok güçlü değil ama net denebilir. Reklamın ikinci bölümünde ürünün özellikleri sıralanıyor. Akılda kalıyor mu? Mesaj olmasa da reklam akılda kesin kalıyor. Nuri Alço etkisi. Tüketici ne mesaj alıyor? Gülümsüyorlar, reklam dikkatlerini çekiyor. Ancak, akıllarında kalan ürün ve ürüne dair özellikler mi? Rakiplerden ayrılan yanı? Reklam çok cesur ve bu fark yaratıyor. Ancak, ürün farklı mı? Tüketiciye faydası? Reklamda vurgulanan nokta kolayca silinmesi. Bunu anlamak zor çünkü kolayca silinmeyen cam mı var?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Gazoz! Ve Türk filmlerinden fırlamış müzik.

BKS Balkon Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Reklamı

BKS reklamı 20 Mayıs 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 12 günde 340 bin izlenme. Bakalım geriye kalan 18 günde ne olur.

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? evet Yeşilçam etkisi.
  • akıllarda mı? hep söylüyorum ya düğün sezonu! Onun üstüne bir de taşınma sezonunu, tadilat sezonunu koyun.
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi, sunum, simülasyon? yok.
  • hikaye? en güçlü yanı. Yeşilçam’ın ne olduğunu bilen herkes Nuri Alço’yu ve onun gazoz hikayesini bilir. Bu hikaye kendini paylaştırır.

Tüm bunlara baktığımızda çok düşük olması gereken bulaşıcılık seviyesinin düşüğe geçtiğini görüyoruz. Bu Nuri Alço ve gazoz etkisi. Peki 500 bini 1 ayın sonunda devirip orta seviye olur mu? Sanmam.

Görüşürüz. Teşekkürler.