Kent Bayram Reklamı 2021 – Hüzün mü Neşe mi?

Kent Bayram Reklamı 2021 – Hüzün mü Neşe mi?

May 2, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Kent Bayram reklamı duygu seli yaratmayı başarmış. Çalan şarkı da çok uyumlu sloganıyla: Yaşın kaç olursa olsun her bayram çocuk olursun!

Kent Bayram Reklamı Müziği:

Kent reklamında çalan şarkı, Küçüğüm, Sezen Aksu şarkısıdır.

Kent Bayram Reklamı 5’li Analiz

Kent Reklamı Yorumlar

Şeker bayramı yaklaşıyor ve her yıl olduğu gibi reklamlar şimdiden bu temayla ekranlarda boy göstermeye başladı. Sanırım Kent Şekerleri bir klasiktir desek kimse yadırgamaz. Kent Gıda’nın 1927 yılında kurulduğunu biliyor muydunuz? Yabancı bir deve geçmiş ama olsun…Tarihçesine bu linkten bakabilirsiniz.

Reklamda ilk ilgimi çeken senaryo kararı oldu. Şeker Bayramlarında sanırım 2 ana tema var ve bir 3. çıkmıyor. O iki senaryo şunlar: Şeker Bayramında çocuklar gibi şen olmak! Eski bayramları unutmak, büyüklerimizi bayramlarda unutmak! Görülen o ki, Kent ikinci daha duygusal tercihi yapmış.

Diğer çok ilgimi çeken nokta reklamın son sahnesi. Acaba, yaşlı amcamız mı kendini çocuk sanıyor, yoksa tonton teyzem mutlu olsun diye oğlu gibi mi davranıyor? Çok önemli değil belki ama bu son sahneyle ilk sahneyi de bağlayamadım. Amcamız kalkınca resme özlemle bakıyor. Resimde tonton teyzemiz olsa neden baksın, yaşıyor. Teyzemiz değilse nasıl bir bağlantı var?

Son olarak ilgimi çeken ise balon satan amcamın üzücü hali. Bu kadarı biraz fazla değil mi? Gerçekten böyle bir dönemden geçerken insanlara vermek istediğiniz mesaj, yaratmak istediğiniz atmosfer bu mu? Sonra da teyzemin evine girişte gülen yüz koymuşsunuz? Ben anlamadım bu git-gelleri reklamda.

Reklamın duygusallığı çok konuşulur gibi ama bana göre reklamlar iletişimi çok sade, basit ve akılda kalıcı kurmalı. Ayrıca akış net olmalı iniş çıkışlar, gel-gitler iyi bir fikir değil. İzleyicinin kafasını karıştırmak istemezsiniz bence?

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Değil. Reklamı sadece sloganıyla ve amcamızın kucağına açtığı mendil içindeki şekerlerle düşünsek evet çok net. Ama reklamın tamamında bağ kurmak zorlaşıyor. Akılda kalıyor mu? Duygusal yanı güçlü ve özellikle amcamın o mavi gözleri. Ama, bence çok fazla. Tüketici ne mesaj alıyor? Muhtemelen yaşlı olanlar olumsuz bir duygu seline kapılıyor. Bayramda büyüklerimize bu duyguyu hediye etmek? Gençler ise daha motive eden bir mesaj alıyor. Bayramda büyüklerimi unutmayacağım. Ancak bu duyguların hangisi ürüne pozitif etki yapar? Bilemiyorum. Rakiplerden ayrılan yan? Şimdilik Kent öncü oldu diyebilirim. Benim gördüğüm kadarıyla diğer büyük rakipler daha çıkmadı piyasaya. Tüketiciye fayda? Belli değil. Bence bayramlarda gülmeye, umut dolmaya, neşeli olmaya ihtiyacımız var.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Amcamın gözleri. Aklımdan çıkmıyor kimi hatırlatıyor belli.

Kent Bayram Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analizi

29 Nisan 2021’de Youtube kanalına yüklenmiş. 8 bin izlenme. Bakalım kriterlere:

  • sosyal bir kazanç? evet yani şöyle bir bağlantı kurulabilir (reklamda yok bu). Kent alanlar büyüklerini bayramda unutmazlar.
  • duygusal bağ? Ağlayan bile olur. Evet var.
  • akıllarda mı? Evet bayram geliyor. Her ne kadar eskisi gibi olmasa da insanlar bayramlara hazırlanırlar.
  • toplumsal görünürlük? belki Kent tek yaşayan büyüklerimize sürpriz ziyaretler yapsa balonlar, şekerler…olabilir. Bunun dışında insanların görüp de özenmesi, taklit etmesi mümkün değil.
  • hayatımızı kolaylaştıracak bir bilgi? yok. Şeker Bayramı için çok ağır olmuş.
  • hikaye? yok.

Tümünü birlikte değerlendirdiğimde çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi düşüğe geçerse sürpriz olur.

Kendinize iyi bakın. Farklı bir görüş için bu yazıya bakabilirsiniz.