Kelebek Reklamı -Dünya Kadınlar Günü

Kelebek Reklamı -Dünya Kadınlar Günü

March 1, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Kelebek reklamı bu kez bizi Kadınlar Günü mesajıyla karşılıyor. 8 Mart Kadınlar günün baya ilginç bir hikayesi var bir bakın derim. Ayrıca Kelebek firmasının da. Ben bilmiyordum “Türkiye’nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olan Kelebek, Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşlarından birisidir. 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla, ilk yerli uçakların kanatları için kontrplak üretmek amacıyla İstanbul Haliç’te kurulan Kelebek, Türkiye’nin ilk modüler mobilya markasıdır.”

Kelebek Kadınlar Günü reklamı oyuncuları

Kelebek 2021 Reklamında Nuket DURU oynamaktadır. 

 

Nuket DURU kimdir?

Kelebek Reklamı 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Kelebek, mobilya koleksiyonunu göstermekten çok farklı kadınları göstererek reklamı gerçekten bir kadınlar günü kutlamasına çevirmiş. Tebrikler. Sadece Nuket hanımın oturduğu çok güzel gözüken mobilya takımı göze çarpıyor. Kadınlar farklı yaşlardan, farklı sektörlerden seçilmiş. Haklı olan bir mesaj veriyor Nuket hanım, kendi gerçek başarı hikayesinden. Pes etmek yok! Bu size sıradan bir slogan olarak gelebilir. Hatta haklarını altın tepside almış kadınlarımızın çoğuna da. Ama benim de yaptığım akademik araştırmalar gösterdi ki; kadınlar halen, bu gün bile ötekileştiriliyorlar ve sadece cinsiyetlerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutuluyorlar. Üstelik bu sonuçlara ben Norveç firmalarının yönetim kurullarından toplanan bir veri setinden ulaştım. Diğer ülkeleri ve gerisini siz düşünün. Çok basit bir denklem kurup detaya girmeyeceğim çünkü konumuz bu değil.

Türkiye nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor. Onları dışladığınızda, tarihe imza atabilecek insanlar yetiştirebilme olasılığınızı kafadan yarıya indiriyorsunuz.

5 Temel Kriterli Reklam Analizi

Reklamda mesaj net mi? Evet kadınlar günü için net bir mesaj. Akılda kalıyor mu? Pek değil. Güçlü değil maalesef reklam. Rakiplerden ayrılan bir yan? Kelebek çok erken davranmış ve ilk olmuş. Bakalım bu hafta göreceğiz. Tüketiciye bir fayda? Bu tür duygusal bağ kuran reklamlarda pek aranmaz.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Baget çevirmesi.

Kelebek Reklamı Bulaşıcılık Reklamı

01/03/2020 tarihinde youtube kanalına yüklenmiş. 123 izlenme. Hemen bakalım bulaşıcılık seviyesi ne olur? öngörü yapabiliriz!

  1. Sosyal etiket zamanı. ama anladığım kadarıyla bu reklamla sınırlı kalmış. Hep söylüyorum bu kadar zor değil. Zaten kadınlar günü kutlaması yapıyorsunuz yapıştırın bir etiket.
  2. Kadınlar günü akılların ucunda mı? Pek sanmam. Belki belli gurupların evet! 8 Mart olunca ekranlarda işte bir kaç tebrik bir kaç belki program görürüz.
  3. Duygusal bir bağ?  Zayıf. Bunun bence sebebi duygusal bağın kelimelerle kurulmaya çalışılması. Halbu ki görsel her zaman daha etkilidir. ayrıca söylemek zorundayım ama senaryo acele yazılmış gibi. Bana mesela şu garip geldi “anne oldum arkadaş oldum” etkiyi arttırırken düşürmek doğru mu? Bir tane daha “düştüğüm de olsu tökezlediğim de”. Aynı durum önce tökezlersin sonra düşersin…Bir iki yerde daha gariplikler var. Bir gariplik var yani.
  4. Sosyal taklit mümkün mü? Hayır. neyi görecek insanlar da “aa ben de almak istiyorum” diyecek?
  5. İşe yarar bilgi? Yok. Kadınlar günü ile ilgili olabilirdi.
  6. Hikaye? Kadınlar gününe dair hikaye olabilirdi yok.

Toparlamak gerekirse, bu özel güne dair bu çalışma pek bulaşıcı olmayacaktır. Düşük bulaşıcılık seviyesine çıkarsa başarı bence. Bulaşıcılık analizi yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Görüşmek üzere. Teşekkürler.