ING Bank Reklamı 2021 – Yorumlar Analizler

ING Bank Reklamı 2021 – Yorumlar Analizler

March 19, 2021 2 By Reklam Dedektifi

Elbette reklamın ilgimi çekmesinin sebebi; ing bank reklam oyuncuları.

ing bank reklamında oynayan kadın?

ING bank reklamında ülkemizin en değerli sanatçılarından biri olan Ezgi MOLA oynamaktadır.

Sanırım bir çok farklı markanın reklam yüzü olabilen nadir kadın oyunculardan biri; Ezgi Mola. Benim hatırladığım; Ford, Eti Browni, ING Bank, Ipana, Avon. Reklama geçelim.

ING Reklamı 2021: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

En son ne zaman bu “paparazzi” tarzı bir reklamda kullanıldı hatırlamıyorum. Bu sebeple yenilikçi ve yaratıcı. Bazı temel kurallar göze çarpıyor. Mikrofonlar, cep telefonları, kıyafetler hep markanın rengi. Ayrıca, ana karakter sadece mesaja odaklanmış durumda. Slogan reklamın akışıyla çok uyumlu. Reklamda Ezgi hanım işten işe koştururken slogan cuk oturmuş : “Bankacılığa daha az hayata daha çok zaman”.

Belki garip gelen noktalar şunlar: küçük bir büfede beraber yemek yemeleri, Ezgi hanımın, hiç görmedik ama, motor kullanması. Bunların baştaki akıcı ve komik sahnelerle uyumlu olması gerekirken bu sahnelerde ciddi bilgi akışı öne geçiyor. Yani bir sunumdasınız herkes gülüyor sunumu yapan birden finansal tablo anlatmaya başlıyor! Böyle bir durum.

Olumsuz olabilecek reklam yorumu da şu: 1 dk süren bir reklamda heyecanımızın karşılığının olmaması. Dikkatli izleyiciler bu reklamın tanıtımını da görmüştür. Ezgi hanım karavanda “bırakın herkes hayatını yaşasın” diyor aynı paparazziye. Yani beklenti vardı, heyecan vardı…Ben açıkçası “oyy oyy Ezgi Mola, yeni reklam süper, acaba ne olabilir” diye heyecanlanmıştım…Hatta tahmin olarak kozmetik reklamı geliyor demiştim. Yanılmışım ama konu bu değil. Reklamda tüm bu heyecanın karşılığı ne ürün/hizmet olarak ne de reklam senaryosu olarak bir şey bulmak zor! ING hizmet olarak gerçek bir danışmanla ING mobilden görüşme imkanı sağlıyor. Yani telefon açıp konuşmak yerine. Ayrıca, çok riskli bir çıkış değil mi? Herkese 1 danışman veremezler, o zaman gerçekten tıkladığımda karşıma hop diye gerçek kişi, danışmanım mı çıkacak? Bana riskli bir çıkış gibi geldi. Ayrıca gerçekten genel kitlenin bir bankadan beklentisi bu mu? Parama yön verecek bir danışman! Devam edelim.

5 Temel Kriterli Reklam Analizi

Reklamın mesajı net mi? Yani 1 dakikada, reklamın içinde kayboluyor. Mesaj “gerçek danışmanım var artık paramı ona danışarak değerlendiriyorum”. Akılda kalıyor mu? Hayır. Ezgi Mola akılda kalıyor. Ama üzülerek söylemek gerekirse bu proje parlayan yıldızına ışık katmıyor. Benim içimden böyle sanatçıların hep daha iyiye gitmesi geçiyor. Her projede bir adım ileri. Maalesef böyle olmuyor. Tüketici mesajı alıyor mu? Hayır. Kaç kişinin banka denince aklına paramı değerlendirmek için farklı opsiyonlara bakıyım gelir ki? Ayrıca, 250bin ve üstü tüm bankalar vıp müşteri, özel müşteri kılıflarıyla size bir müşteri temsilcisi atıyor. Yani katma değeri ve tüketici gözünde ki yeri ne olabilir ki? Devam edelim. Rakiplerden ayrılan bir yan? Mobilden canlı danışman. Evet ama …Tüketiciye faydası? 1 milyon dolarım var ve mobilden para mı ne yapacağım diye mobilden soruyorum!! Toparlamak gerekirse, dedim ya heyecan yok, risk var. 1 dk süren bir reklam, Ezgi Mola…sonuç heyecan verici olmalıydı bana göre.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Yani işte garip olan da bu. Benim buraya bir çok şey yazmam gerekmez miydi? Başka bir şey yazıyım bari. Ezgi hanım tam arabadan indiğinde arkasında röportaj veren adam Alev Alev dizisindeki gazeteci hoca rolündeki Ayhan KAVAŞ olabilir mi? 

ING Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Reklam yorumları yaparken elbette sübjektif oluyorum. Bu sebeple daha az yorum daha çok analiz yapmaya çalışıyorum. Bulaşıcılık analizi yeni yılda başladı ve gerçekten çok memnunum. Çünkü bu ayın sonunda dönüp şuna bakabileceğim: Ne öngörmüşüm ne çıkmış. Tam buna uygun bir reklam 6 saat önce yüklenmiş.

19/03/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş ve 101 izlenmesi var. Hemen analize geçelim.

  • Sosyal bir değer? Bir statü mesela? Yok.
  • Aklımda ilk sırada kendime bir danışman bulmak mı var? Kaç kişinin vardır? Yani…
  • Duygusal bağ kurarsak, önemsersek paylaşırız! Bu reklamda bu tür bir bağ? Yok.
  • Toplumsal görünürlük? Görürsem taklit edebilirim! Yok.
  • Günlük hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? Yani…Banka danışmanıysa günlük hayatta ihtiyacın olan ING mobili indirebilirsin.
  • Hikayesi var mı? Yok.

Bunları birlikte değerlendirdiğimde ING yeni reklamının düşük bulaşıcılıkta kalacağını öngörebilirim. Öngörümü bozabilecek olan elbette Ezgi Mola. Bakalım 1 ay sonra görürüz. (bulaşıcılık analizine bu yazımdan ulaşın)

Teşekkürler. Görüşürüz.