Signal Reklamı 2021 – Reklam Yüzü Analizler

Signal Reklamı 2021 – Reklam Yüzü Analizler

February 15, 2021 0 By Reklam Dedektifi

İyi bir hafta olsun. Yeni Signal White Now Reklamı 2021 başında ekranlara düştü. Her zaman ki gibi reklam Youtube kanalında da var. Reklam yorumları, reklam analizleri, bulaşıcılık değerlendirmesi bu yazımızda. Hadi Başlayalım.

Signal Reklamında Oynayan Kadın?

2021 Signal White Reklamında Hande Erçel oynamaktadır.

Signal Reklamı: 5’li Analiz ve Puanlama

Öncelikle Signal markası Unilever devinin yuttuğu markalardan sadece birisidir. Ülkemizde sokağa çıkıp “bana 3 tane diş macunu markası say” desek; İpana, Colgate, Signal çıkar bence. Peki, bu aşırı rekabetçi pazarda Signal nerede? Ya da nereye yerleşmeye çalışıyor? Reklamdan ve yaptığım sosyal medya araştırmasından gördüğüm şu: Signal’in yeri belli değil. Mesela, bir çok markanın gittiği “doğal, klinik araştırmalar, doktorunuz öneriyor, sağlıklı dişler, diş eti, diş taşı…” yolundan gitmek yerine “makyaj malzemesi” satıyor gibi bir yola girmiş gözüküyorlar. Yol şu da değil. Evet sizde doğal içerik, çeşit çeşit farklılaştırılmış ürünler var ama fiyatınız da ona göre yüksek. Benim fiyatıma bakın!. Bu da değil!! Bence Signal Türkiye piyasasında isminin getirdiği mirastan yiyor. Unilever sayesinde hayatta kalıyor. Gelelim reklama.

Hande Erçel yeni reklam yüzü seçilmiş ve havalı, görsel bir reklam çıkmış. Reklam kelimesi: Işıltılı. 29 saniyede toplam söyledikleri şu: Anında Beyazlık! Ben kişisel olarak şuna bakarım. Nerede biri laf salatası yapıp, kimsenin bilmediği bir terminolojiden havalı teknolojik bir şeyler söylüyorsa, içimden şu geçer “tabii canım tabiii”. Çok söylenecek bir şey yok reklama ama şu da ilgimi çekti. Ne zaman bir güzel kadın varsa ekranda, dizi olsun, reklam olsun, sabah/pazar programı olsun “defile olayı çıkıyor”. Bu dünyadan biri okuyorsa bana da bir anlatsın bu defile yaptırma olayını. Yorumlara yazın ltf.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Akılda kalıyor mu? Evet. Hande hanımın gülüşü ve reklamın ışıklar altındaki pırıltısı ile “Signal White dişlerinizi beyazlatır” mesajı gayet net ve akılda kalıyor. Peki tüketici bu mesajı alıyor mu? İşte o konuda ben hiç emin değilim. Signal White, size önerim ürünü alıp denetin. Kapı kapı bunu yapan yeni girişimler var. Bu ürüne diş macunu olarak bakan ve her akşam yatmadan kullanırım diyen kaç kişi var bir bakın derim. Rakiplerden ayrılan bir yan? Diğer tüm rakipler neredeyse doktorları çıkarıp ürünlerin içeriğinden bahsederken, bu reklamda şey var dur neydi bir daha izliyim reklamı :”white correct teknolojisi” huhuuuuuuuuu havalı. Tüketiciye bir fayda var mı? Zorlarsanız evet. Kim dişlerinin daha beyaz olmasını istemez ki?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Bilmiyorum nasıl hepimize işledi bu ama poz verirken parmaklarıyla  V işareti yapmayan yok. Bir de son sahnede Hande hanımın kameraya çakarken süper doğal hali. Bu arada ilgisiz olduğunu biliyorum ama, bu insanlara “aman güzel kadın/ yakışıklı erkek işte” demeden önce, bu kişilerin geçmişine bir zahmet internetten elinizden düşürmediğiniz cep telefonlarından bakın. Eşek gibi çalışıyorlar ve üretiyorlar ve güzeller/yakışıklılar evet? Zeki, yetenekli, güzel doğmuş biri kendini mi suçlasın? Bu doğuştan gelen altyapıları hayatta kullanmasın mı?

Signal White Now Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

 

Signal White Reklamı Bulaşıcılık Analizi

Her zaman yaptığım gibi tek tek geçelim.

  1. social currency: Yok.
  2. Triggered: Bu aralar herkesin kafasının ucunda diş macunu mu var? Diş macunu kaç kere alırsın? Ayda 1? Bu ara gece çıkmaları mı var dişlerim beyaz pırıl pırıl olsun? Yok.
  3. Emotion: Yok.
  4. Public: Yok
  5. Practical Value: İşe yarayan bir bilgi, bir hizmet, bir ürün? “Canım ya, signal var diş beyazlatan onu dene istyersen? Olmaz mı?” yani zorlarsan bu.
  6. Story: Yok.

Reklam youtube kanalına 9 Şubat 2021’de yüklenmiş. İzlenme 60bin civarı. Hatırlarsınız bu sayfada incelediğimiz bazı reklamlar 10 günde 700bin vuruyor. İşte bu analizin tam olarak baktığı konu da bu. Bazı reklamlar yüksek bulaşıcılığa ulaşırken bazıları neden bunu başaramıyor. İpana White Now reklamı bulaşır mı? Analizimize göre bulaşmaz. Düşük bulaşıcılık seviyesini aşması büyük sürpriz olur!

 

Görüşmek üzere. Teşekkürler.