KFC Reklamı 2021 – Analizler ve Puanlama

KFC Reklamı 2021 – Analizler ve Puanlama

February 25, 2021 0 By Reklam Dedektifi

KFC Reklamında kim oynuyor?

2021 KFC Reklamında sayısız ödül sahibi oyuncu; Demek AKBAĞ oynamaktadır.

Demek Akbağ kimdir? 

KFC Reklamı 2021: 5’li Analiz

Küçük bir araştırmayla KFC kurucusu Colenal Sanders’ı oynayan sayısız ünlüye denk geldim. İlginizi çekebilir. Reklama geçelim.

Genel Değerlendirme

Önceki KFC reklamlarında da yer alan Demek Akbağ bu sefer daha tanıdık bir role bürünmüş. Tiyatro sahnesinde ve olaya hakim. Demet hanım senaryoyu seslendirirken arkasında da bir koro var. Kıyafetleri özellikle seçilmiş. Kurucusu gibi giyinmişler. Bana bu reklamla ilgili ilginç gelen şu: bu kadar uğraşmışsınız, o kadar insan toplamışsınız falan da amaç ne? Reklamın sonunda çıkan ve göze sokulan şu:”KFC 2’li tavuk burger menü 14.99″. Bunun için mi 42 saniye reklam yaptınız? Para çok sanırım. Devam edelim. Tiyatro sahnesine çevirmek tamam da, Amerikalı adamlardan (görünüş) oluşan koro? Mert baya rahat önündeki menüyü gömerken o menü reklam sonunda çıkan menü değil ki? Hangi kanat? Hangi sos? Nasıl yani reklamda A gösterip sonunda B mi satıyorsunuz? Benden size öneri bir an önce bu reklamı gözden geçirin. Devam edelim. “Yak” diye bağırması Demet Hanımın? Mesaj geliyor Mert ellerini insan bir siler di mi? Sesten kendini duyamaz oluyor Demet hanım, Mert ağızını kapatarak yerse iyi olur tabi? Yani uzadıkça uzar bu gariplikler listesi.

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Mesaj ne? Net mi, akılda kalıyor mu? Hiç bir fikrim yok mesaj ne? 14.99 TL ile bu reklamın ne ilgisi var. Bir bağ kuruluyor mu? Tüketici mesajı alıyor mu yani? Bence itici özellikleri çok denebilecek bir reklam. Bir bağ kurulması çok zor. Tüketiciye fayda? Kampanya yapmışlar sanırım ama net bir bilgi yok ki? Rakiplerden ayrılan bir yan? Reklama bakarsanız yok. Elbette KFC’nin patentli tarifi fark yaratıyor ama reklamda 14.99 olayı göze sokulunca tüm rakiplerde de var ki…Çözemedim reklamı gerçekten.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Demet hanım çok hoş olmuş. Sanırım elbisesi reklamdan daha çok beğeni alır.

KFC Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 3.

Bulaşıcılık Analizi

22 Şubat 2021 tarihinde youtube kanalına yüklenmiş. 2 bin görüntüleme. Hemen bakalım analize:

  • sosyal bir etiket?  bırakın sosyal gruplardan tebrik almayı, bence baya tepki alır.
  • aklımızın ucunda mı? hayır.
  • duygusal bir bağ? yok.
  • işe yarar bir bilgi? Evet. Menü 14.99 TL.
  • insanların görüp de taklit etmek isteyeceği bir sosyal yayılma? yok.
  • hikaye? yok.

Şuan çok daha yeni reklam ve çok düşük bulaşıcılık seviyesinde olması doğal. Ancak, 1 ay içinde 50 bin olursa iyi. Benim öngörüm; 1 ayın sonunda çok düşük seviyede kalır.

 

Görüşmek üzere. Teşekkürler.