Lujo Otel Art & Joy – The Orange Spirit 2021

Lujo Otel Art & Joy – The Orange Spirit 2021

December 30, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Lujo Hotel 2021 Reklamı: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Lujo Hotel 2021 reklamı analizine geçmeden, öncelikle 2 noktayı dikkatinize sunmak istiyorum. İlk Lujo Hotel reklamı çıktığında sayfamda hemen yer vermiş, bazı anlaşılmaz tercihlere ilişkin yapıcı bir sorgulama içine girmiştim. En önemlisi de “müşterilerin çalışanlarla anlaşılmaz yakınlığı” başlığında olmuştu. Bu sorgulama daha sonra gazetelerin  köşe yazarlarınca da yapılmıştı. Yeni reklamda bu olay ortadan kalkmış!! İkinci nokta ise; sosyal medyadan, hatta bu sayfadan reklamdaki otele ilişkin gelen yorumların, otelde kalanların yaptıkları yorumlarla tam bir tezat yaratması. Öyle ki, reklamı izleyenlerin yorumları genel olarak olumsuz yönde iken, kalanlar bir otel için duyabileceğiniz (salgın döneminde üstelik) en etkileyici yorumları yapıyorlar. Bunlardan bir tanesi beni de etkiledi. Yorumda deniyor ki “odalardaki banyolarda bile kesme taş kullanmışlar böyle bir mimari yok”! Otel yönetimi oturmuş tek tek her yoruma cevap yazmış. Dikkatimi çeken şuydu; her yorumda şu vurgulanıyor “Sanat ve keyif dolu Lujo Hotel dünyası”. Bu yorumlara bakınca otelin aslında gerçekten “Art & Joy” beşiği olabileceğini düşünüyor insan. Yönetimi ve tecrübeli yatırımcıları tam olarak bunu amaçlıyor zaten. Peki bu ikinci reklam bu amaca hizmet edip olumsuz algıyı kırıyor mu? 

Reklam bizi Lujo Otelde düzenlenen bir partiye götürüyor. Tek tek kostümlere bakıldığında inanılmaz bir emek var. hepsi güzel, ilginç, sıradışı…seçilen oyuncular da bu görsel şölene dahil. Yemek ve dans eşliğinde bir kutlama var. Gencinden, yaşlısına. Bu topluluk bizlerden mi yoksa Ruslardan mı oluşuyor deseniz Ruslar olmasa da yabancılardan derdim. Yani hedef kitle kendini bu şekilde ortaya koyuyor reklamda. İnsan sormadan edemiyor. Hedef kitleniz gerçekten “partilemeyi seven, biraz bohem, biraz sanat seven, biraz moda düşkünü, biraz da tabi ki zengin” kitle mi? Nerede bu kitle dünyada? Hadi diyelim kitle doğru mottonuz olan “Art & Joy” nerde bu reklamda ? İlk reklama ilişkin yorumda da aynı durum vardı. Müşterilerin çılgınca/sanatsal giyinmeleri Lujo Otelin Sanat ve Keyif yeri olduğunu gösterir mi? Nasıl doğrudan bir bağ var? Kaldı ki gerçekten Otel yıkılıyor ya. Mimarisini odalarını göster yeter. Yorumlarda yazıyor işte. Keyif mi? 25 tane mi dünya ölçeğinde restoran varmış. Kalanlar “sadece bu katmeri yemek için geri gelicem” falan yazıyor. Standart odalar bile etkileyiciymiş ve deniz görmeyen oda yokmuş. Her yer kesme taş. Mimari uçuyormuş. Bunlardan hiç biri mi keyif yapmayı gösteremezdi? Reklamda otelin sunduğu ve keyif yapılmasını sağlayan ne var? Lütfen yürüyen merdiven ve golf arabası demeyin! Neyse …

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Art & Joy mottosu çerçevesinde, akılda kalan otele dair ne var? Büyük bir emekle seçilmiş kostümler var akılda kalan. Mesaj açık mı? Otelin sanat ve keyif beşiği olduğuna dair bir mesaj yok maalesef. Tüketici bu mesajı alıyor mu? Sosyal medyayı zaten yakından izliyorlardır görecekler ki ilk reklamda oluşan genel olumsuz kanı yumuşamış olabilir ama değişmemiştir. Rakiplerden bir fark? Bilemiyoruz (internette arayın, otel görsellerine ve yorumlara bakarsanız çok net rakiplerinden farkı). Tüketiciye bir katkısı, faydası? Yani kostüm partisi vermek istesem çıkıp Bodruma çok lüks bir otele gider miyim? İnsanlar da oraya gelecek falan??? 

Gözden Kaçmayan Güzellikler

24. saniyede ki karizma! Reklamın en sonunda dansın bir anda durması. 

Lujo Hotel Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

Bir deyiş vardır ya “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” diye. Bu bakış açısıyla reklamların çok ses getirdiği belli. İlk reklam reklamdedektifi.com’da dahi en çok arananlar ve görüntülenenler listesinde baştaydı. Ancak, her zamanki gibi yapıcı sorgulamalarımı paylaştım çünkü reklamdaki algı ile otelin gerçeği arasında (otel resimleri ve kalanların binlerce yorumuna bakıldığında) Ağrı Dağı var! Reklam için, 10 üzerinden 6.

Bu arada bir kaç resim koymak istedim: