baydöner – Cosssss

baydöner – Cosssss

February 16, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Öncelikle bazı ayrıntılara dikkat çekmek istedik. Kapak resminde görülen ince ayrıntılara. Örneğin baydöner markasının logosuna bakın sade yaratıcı döner şeklinde adam figürü. Bravo. Ayrıca cossss mottosunu kullanışları da güzel olmuş. “bizi cosssturan sizlere teşekkürler”. Bu ayrıntılar 2015 yılında yapılan başarılı kampanya ve kurumsal çalışmalar. Takımına tebrikler.

Gelelim 2020 ye ve bu yeni reklama. Daha önce bir çok yorumda belirttik olumsuz bir algıyla görselle davranış ya da ifade ile reklam yapmak nedir gerçekten. Bir kişiye olumsuzlukları işlerseniz ki reklamın asıl amacı budur, algıda olmasa da algı altında markayı işlemek, kişi seçim yaparken markayı bilinçli ya da bilinçsiz olumsuzlukla eşleştirir ve SEÇMEZ. Ve inanın bilinçsiz kararlar insan hayatında çookk fazladır. Reklam dahileri artık bu alanı hedefliyor.

Baydöner reklamında dolgu sesiyle başlayan bir görüntü var!! Yani nasıl bir anlayış bu gerçekten. Dolgu makinasının sesini de açmışlar. Adam desen ağazında tüp falan…doktor altın küpeli çalışıyor yanında hemşire var steril değil ne olduğu ne yaptığı belli değil. Yetmiyor hasta doktor hemşire iskender yemeye gidiyorlar, aynı kıyafetlerle. Nasıl yani şey mi işlenen dişçiden çıkınca git baydönere iskender ye. Ne zaman dişçi ya da ilgili bişey hatırlarsan algına girerse aklına baydöner gelecek. Bu mu gerçekten?

Doktorların da haz etmeyeceği bir reklam. Hiç bir hekim hastasına aa akşam oldu bitmedi ama hadi ben kaçtım demez!! Her zaman olduğu gibi emeğe saygı tabi ama bu kadar ciddi hatalar nasıl yapılıyor anlamak mümkün değil!

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Akılda kalan mesaj yok. Dolgu makinasının gıcık eden sesi var. Kendinizi test edin nerede duysanız bu sesi nasıl hissedersiniz aklınıza ne gelir? Tüketiciye fayda yok. Akılda kalan bir yanı yok. Cossss mottosu algıya giriyor. Tam da eleştirilerimizin göstergesi. 2015 hatta daha önceden beri cossss işlersin tüketici bunu duyar algılar hatırlar ve baydöner diye aklında kalır. Bu reklamda cosss gitmiş dolgu sesi kalmış. Rakiplerden ayrılan bir yan yok.

Akılda kalan Güzellikler: Yok.

Sonuç Değerlendirme: 10 üzerinden 2.