KELEBEK MOBILYA

KELEBEK MOBILYA

December 1, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Degerlendirme: Uzun zamandir ortaliklarda yoktu bu koklu mobilya devi: Kelebek Mobilya. Donus reklami guzel olmus. Simdiye kadar yorumlanan reklamlardan farkli en belirgin ozelligi, ince dokunuslarin detaylarin yumusacik gecisleri. Ne gibi mi mesela hanimefendi ayy bayildim derken hepimizin yapacagi gibi ellerini gogus hizzasinda dua eder gibi birlestiriyor…actiginda kelebegimiz ortaya cikiyor…mesela baba kizinin odasinda kapida dururken muzikle uyumlu saka yaparak bir saga bir sola geciyor…ayrica esyalarin tanitimi da dogal akisin icinde…iyi tasarlanmis kelebek mobilyanin yelpazesini sicak bir aile ortamiyla sunan guzel bir reklam.

5 Temel Kriterli Degerlendirme: Net bir mesaj yerine genel bir mesaj verilmis. Bu biraz urune dair sonuk kaliyor…hafizamizda bir urun kalmiyor…genel mesaj kelebegin tum eve uygun bir urun yelpazesi sunmasi. Ancak burda rakiplerden ayrilmasi zorlasiyor. Bu yelpaze herkeste var…Genc bir cekirdek aile tercihiyle yine nokta atis yerine genel musteri kitlesine sesleniyor… oyuncular sicak ve hos ancak akilda kalan yine bir mesaj yok… gunun sonunda muzik zaten Kelebek Mobilyanin klasik muzigi.. bir tik markalasmanin icine kirmizi ucan kelebek girmis ki o zaten logosu…toplamda akilda kalan bir mesaj yok markanin mirasi kurtariyor ve Kelebek Mobilya da var mesaji ancak tazeleniyor. Rakiplerden ayrilan bir yan yok. Dramatize edilen iz birakan bir yan yok.

Akilda Kalan Guzellikler: Ellerinin icinden kelebegin ve kelebeklerin eve akmasi..Adamla kizinin arasinda ki sakalasma kapidan gecerken..

Sonuc Degerlendirme: Ince dokunuslarla suslenmis akip giden guzel bir reklam. Ancak mesaji yok, akilda kalmiyor (Kelebek Mobilya olmasa hatirlamaz kimse). Tuketiciye fayda belirsiz rakiplerden ayrilan yani belirsiz. 10 uzerinden 6.