Aşka Extra’nı Kat. Uludağ Frutti

Aşka Extra’nı Kat. Uludağ Frutti

October 18, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Reklam boyunca ürünün ne olduğunu anlamanız mümkün değil. Reklamı 100 kişiye izletsinler daha sonra hadi bakkal karşıda al gel deseler alamaz ürünün ne olduğunu bulamaz. Uludağ markasının Frutti diye bir gazlı içeceği. Reklamı sarıya boyasalar yerinde olurmuş. Yani ürünün rengini reklama yedirmeyi anlarım da bu biraz fazla olmuş…sarı ürünler eşantiyon gibi dururken kaliteden fedakarlık yapılmış. Bir kez daha izlediğinizde doğal olarak kızla çocuğa ana karakterlere odaklanacaksınız ancak etrafta duran diğer gençlerin de bir yüzlerine bakın derim. Alakaları yok olayla reklamla. Şunu da söyleyelim kız hadi diyelim ki numaradan avaz avaz bağırdı ahh bileğim gitttii gittiii diye…o depar nedir arkadaş ? Hiç ilgilenmediğin insana bir anda şişeyi kapıp üstelik o depar ne? Son olarak da şarkı hakkında bir kaç kelime…neaşşşkaa ekstranı kat ne ? Aşka mı demek isteniyor? Bir de aşka extranı kat ne anlama geliyor? ne yapsın gençler yani ? Diyelim ki aşıklar yaz tatiline gittiler ne bekleniyor yani furutti extra alıp?

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Mesaj ne bu reklamda? Aşka extranı kat! Yasıl yani ne demek bu ne anladınız? Fayda ne ürünü neden tercih ediyoruz? Aşka bişey katıyormuş kimse bilmiyor ama öyle. Bağ kurabiliyor mu tüketiciyle akılda kalıyor mu? aslında evet şarkı neaaşşkaa extranı kat akılda kalıyor ve gençlerle işte aşk diyince bağ kuruyor olabilir. Ancak ürünün ne olduğu markanın ne olduğu mümkün değil …markete gittim reklam çok etkiledi beni göz ucuyla dinledim gördüm neyse ne dicem “abi extra var mı sizde?” eh işte akılda kalan bu işinizi görürse.

Gözden Kaçmayan Güzellikler: çocuğun deparının etkisindeyiz halen…

Sonuç Değerlendirme: Klasik anlamı mesajı olmayan bir reklam. Ürünün rengini koymuşlar bir de meşhur birine aşk diye şarkı söyletmişler budur reklam. Bu ürünü neden alıyım? Yok. Aşkla ne ilgisi var ya? Cevap yok. Markete gittiniz almak istiyorsunuz marka yok! 10 üzerinden 5.