Yeni Volvo XC40 T3

Yeni Volvo XC40 T3

August 30, 2019 0 By Reklam Dedektifi
https://www.youtube.com/watch?v=o6JUOFputgQ

Genel Degerlendirme: Gecenin karanligindan sabahin dogmasina dogru gecen surede beyaz bir volvo karsiliyor bizi. kararli guzel sarisin bir kadin kullaniyor. renklerin iyi secildigi gozukuyor. konusma yok sadece iki buyuk puntolarla yazi cikiyor ekrana…kendini bulmak icin sehirde kaybol…son sahnede kadin ilginc bir sekilde yun bir bereyle iniyor arabadan gunesin dogusuna mrb derken.

5 Temel Kriterli Degerlendirme: Herhangi bir mesaj yok urunle ilgili. Bir fayda sunulmuyor. bir bag kurulmuyor urune dair. dramatize edilen bir sahne yok rakiplerden ayrilmak gibi istek yok. harika bir ornek olarak karsimiza su cikiyor: ben volvoyum zaten o dedigin kriterlere ihtiyacim yok. markam en sessiz reklamda bile sana bunlari anlatiyor. Bu gucun uzerine sadece uzun zamandir baslattigi zekice kampanyasini destekliyor. Kadin kullaniyor yeni Volvoyu. Kadinlarin yogunlukla sahip oldugu bir hisse gonderme yapiyor cok buyuk ihtimalle. Kadina bicilen onca rolden ve beraberinde ki baskilardan bir an olsa da kacmak icin atla Volvona bas gunesin dogdugu yere dogru ve arabadan inerken vardiginda kendin gibi in arabadan . Yun bereni tak kendini bul.

Gozden Kacmayan Guzellikler: Araba cok guzel ya.

Sonuc Degerlendirme: Boyle bir markayi arkasina alip boyle bir reklam yapmak ve kadinlara goz kirpmak bravo. Ancak yukarida yaptigimiz yorumlarin gercekten alinmasi yani bir mesaj olarak acik ve net olmasi ancak belki 5 snyelik ek bir sahneyle saglanabilirdi. Turkiye de donen bu reklam bizim pazarimiza yukarida tahmin ettigimiz bagi kurup yorumladigimiz mesaji vermiyor. Biraz daha guclu olabilirdi bu reklam ve izleyen herkes icin uzerine dusunmeden gorsellerle ve biraz da muzik destegiyle buyuk bir etki birakabilirdi. 10 uzerinden 7.