Sprite Çarpan Ferahlık

Sprite Çarpan Ferahlık

August 6, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Sprite bir kaç yıldır yapmakta olduğu kampanyasını sürdürmeye çalışmış. Aç bir Sprite ferahla sorunları gider.. Bu reklamda çalışanların (ofiste kalan) sorununa el atılmış: Tatile gidememek. Aynı sahne kullanılıyor Sprite içince bir kova su geliyor ofisteki çalışanın yüzüne ve ferahlayıp çözüm buluyor. Ama çözümün ne olduğu belli değil. Sprite’a msj atması gerekiyor tahminen bir şeyler yapması gerekiyor ki değerlendirmeye girsin. Ve eğer değerlendirmeyi sınavı geçerse bir çözüm sunuyor Sprite ne olduğu belli değil. Yani kısaca ofiste daralmış sıkılmış insanlara git bir de msj yaz başvur bir şeyler doldur değerlendirmeye alıyım belki kazanırsın diyor. Ne ferahlık ama!!

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Her yorumda tekrarladığımız ve sizlerin de akıllarınızda yer ettiği gibi; net, akılda kalan bir mesaj yok..rakiplerle (bir çok) Sprite’ı ayıran bir şey yok..fayda var da yok..ferahlarsın diyor ama seni belli olmayan bir çözüm ödülü için değerlendirmeye alıyor..soğuk su içersem de ferahlarım.

Gözden Kaçmayan Güzellikler: Sprite’ın yerleşik reklam anlayışına ters olsa da, sprite iç ferahla çözüm bul, ofiste çalışan adamın cep telefonuna kafa atması gülümsetiyor.

Sonuç Değerlendirme: Güzel tutturdukları bir reklam geleneği ve korudukları bir tarzları vardı…bu reklam maalesef buna zarar vermiş. 10 üzerinden, 3.

Biz Olsak Nasıl Yapardık: Sevin çok havalı ve hep ön planda olan bir ofis çalışanıdır. Sivri kalkık burunlu, saçları topuz, topuklu ayakkabılar ve insanları küçümseyen bir tavır.. Kemal ise ondan çok daha yetenekli, aslında başarılı işler yapan ve yan masada oturan Sevin’in iş arkadaşıdır. Temiz yüzlü biraz omuzlar düşük saçlar yana taranmış gömlek üstü bol bir hırka giyer. İlk sahnede Sevin Kemal’e kahve getirttirir. İsteksizce yapar. Sonra fotokopiye gönderir. Sinirlenir ama komik ve sakar bir sinir. Sonra patron geldiğinde Kemal’in masasında duran proje dosyasını alan Sevin patronla konuşup övgüleri toplamaya başlar ve tam o sırada kamera Kemal’e yakın çekim yapar. Kemal küçük dolabında duran buz gibi hafif dumanlar içinde parlayan Sprite bakmaktadır çok sinirlidir çok (komik bir surat hala)…Sesler duyulur :” Bu sen değilsin Kemal. Yapabilirsin Kemal kim olduğunu göster. Kemal içmeyeceksen ver kanka” (bu seslerin her birine komik karakterler görsel olarak katılabilir) Kemal çok kararlı gözükmektedir ve cesaretle Sprite ı alır derin bir nefes alır ve hızla açıp gözleri kapalı diker.. Bu sefer bir kova değil bir küvet su azını burnunu üstünü başını su içinde bırakır…hafif eğilir gibi kameradan çıkan Kemal hop geri döndüğünde havalı bir duruşla karşılar bizi.. saçlar arkaya taranmış, siyah kot üstüne dar beyaz t-shirt mavi gözleri belirgin bir hal almıştır…Sevin ve patrona doğru yürürken (şoktalar ikisi de) şaşırtıcı bir şekilde onları pas geçer ve hemen yandaki küçük bir masada sekreterlik yapan güzel ve tatlı kıza yaklaşır: “Pınar akşam benimle yemeğe çıkar mısın? diye sorar”.. Pınar da mutlu ve utangaçtır kafasıyla evet der.. Bu sahne sırasında reklam sesi duyulur : Sprite Çarpan Ferahlık. İster çözüm istersen de kendini bul!! Sprite Limon, Lime ve şimdide Kahve aromalı! (kova yerine bir küvet suyu o yüzden döktük lezzetler artıyor mesajı).