Burak Özçivit Clear Son Reklamı 2019

Burak Özçivit Clear Son Reklamı 2019

July 31, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: “Clear kepeğe karşı etkili” herkesin aklında yer etmiştir. Özellikle erkeklerin günlük hayatını etkileyen bir soruna, kepeğe, çözüm sunar bu marka. Yeni reklamda zaten bu mesajı vermesine gerek yok ve vermiyor. Öne çıkan Clear ın yeni formülünde kömür içermesi. Peki yer etmiş mesajla kömürün ne ilgisi var? Eğer bu açık değilse kim kafasına kömür sürmek ister? Yani eskiden çok etkili değildi de kömür fomülüyle mi tam etkili oldu ve kepeği önleyecek?

Reklam boyunca yakışıklı ünlü bir kişi ne kadar başarılı, güçlü, rekabetçi ve çalışkan biri olduğunu farklı ve ilgisiz sahnelerle anlatıyor. en son sahnede zaten toplu olan saçını düzeltiyor ve şu duyuluyor kömür formülüyle kirleri kepeği yener atar. “Clear ile göster kendini”. Nasıl bir ilgi kurulduğu anlaşılmıyor böyle biriysen clear kullan böyle olmak istiyorsan.. değilsem bana yaramaz mı?

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Şaşırtıcı bir şekilde benzer markalar benzer reklamları yapıp başarı bekliyor. Clear ın tek rakibi de aynı mesaja gitmişti ve burada yorumlamıştık o reklamı da. Mesaj güçlü, aktif, başarılıysan Clear kullan ve kendini göster. Akılda kalan bir mesaj yok. Anlamlı ve fayda sağlayacak bir mesaj yok. Çok ünlü biri kullanılmış ama azını açmıyor. Sanırım yerleşmiş bir kültür var reklam dünyasında. Havalı ünlü birini bul ona ilgili ilgisiz sahneler çek sonunda ver sloganı bitti. Tüketiciye gerçekten çok uzak bir hayal sunarken hiç bir bağlantı yok. Zaten var olan markaya ve mesaja katkı yok. Anlaşılan yapılmak istenen kömür mü saçta mı ne alaka dedirtmek ve yakışıklı ünlü birini kullanarak ilgi çekmek.

Gözden Kaçmayan Güzellikler: Uzun saç çok yakışmış

Sonuç Değerlendirme: Mesaj yok tüketiciyle bağ yok rakiplerden fark yaratan bir sunum ürün yok yeni bir fayda yok akılda kalan ilgili ilgisiz bir söz müzik sahne görüntü yok. 10 üzerinden

4

Biz Olsak Nasıl Yapardık: İlk donmuş görüntü bir kızı gösterir : Bulut içinde sol altta yazı çıkar “Songül.. Burak’ın imaj asistanı”. Songül şöyle görünür. Hafif toplu, gözlüklü (yuvarlak, suratına büyük gelen ve burnuna düşen bir gözlük), etek- gömlek üzeri hırka, süper panik bir kız. Elinde stres ya da panik olduğunda sıktığı ve “vikk vikk” sesi çıkaran, portakal renkli balık oyuncak. Ortasından sıktıkça balığın gözleri yuvalarından çıkacak gibi oluyor. Songül’ün donmuş görüntüsü hareketlenir ve içeri elinde dosyayla hoş bir kadın girer belli ki o da ekipte çalışmaktadır.

“Songülcüm bu gece büyük gece. Herkes orada olacak ve Burak ın ilk kırmızı halısı olacak. Hadi bakalım”. Bu arada balıktan vik vik sesi yükselmeye başlar. Yavaş tempo. “Dünya basını da çok büyük ilgi gösteriyor. Unutma kırmızı halıda tam orta noktada siyah smokini ile poz verecek sağ eliyle saçlarını düzeltip pozunu tamamlayacak” vikk vikk ses hala gelmektedir. Songül derin bir nefes alır ve kafasını tamam tamam diye sallar. Kız çıktıktan sonra hazırladığı siyah smokini kontrol etmeye gider ve sorun yoktur. vik vik sesi kesilmiştir. Tam o sırada kuru temizlemeye gitmesi gereken kılıfı açar “off bu ne neden burada hala” diyerek kılıfı açar ve dün geceki programdan kalan Burak’ın siyah ceketini görür. Çığlık atar. Kamera tam o sırada vik vik balığı çeker balığın gözleri patlayacak gibidir…çığlık devam ederken balığı yakım çekim yapar.. Songül ceketin üzerinde kepekler görmüştür… Panik olmuştur vik vik vik vik vikkk sağa sola gider odada…Aynı kız girer; “Burak geldi bir duş, makyaj, kıyafet fazla zaman yok” der çıkar. vikkkk viikkk vikkk

Songül sağa sola gitmeye devam eder odada…vik vik sesi duyulur düşünürken endişeli. Tam o sırada bir an durur çözümü bulmuş gibidir. koşarak odadan çıkar ve Burak ile karşılaşır Burak durur sol altta bulut içinde yazı çıkar “Burak: Yakışıklı, başarılı, ünlü.. Burak Özçivit işte..” yazar. Burak hareketlenir Songüle gülümser tatlı tatlı bir şey diyecek gibidir ama Songül koşarak geçer vikk vikk vikk vikk…Songül Kadir abiyi bulur Kadir abi donar “Kadir abi: Songülün kankası, mekanın abisi”. yazısı çıkar yine sol altta. Kadir abi eski Türk filmlerinden çıkmış bir jön gibidir kılık kıyafet ama hepsinden önemlisi simsiyah fırça gibi saçları aynı şekilde bir bıyığı vardır ve siyah boyunlu bir kazak giyer. Pırıl pırıldır saçları sıfır kepek…Songül nefes nefese olduğu için konuşamaz tam o sırada bir şey söyler gibi oldukça ağzını açıp kapadıkça vikk vikk vikk duyulur. Ağız hareketleriyle uyumlu sanki ağzından çıkan ses vik viktir. Abi senin saçların siyah derin derin nefesler… kazağın abi nefes.. kepek yok kepekkkk.. kepekkk abi… Kadir abi, “anladım anladım dur” der içeri odaya girer dolabından Clear alır Songül’e uzatır.. “Al bakıyım şunu hadi göster kendini” der…

Songül koşarak nefes nefese döndüğü odaya girer. Burak çoktan banyoya girmiştir içeri girip Clear ı bırakmak zorundadır …gözü kararır ve kapıyı açıp içeri girince Burak’ı sırtı dönük üstünü çıkarmışgörür. Donar çok keskin ve yüksek “viikkkkkkkkkkkk” duyulur. Songül hızlı bir hareketle Clear ı yerine Burak ın kullanacağı malzemelerin yanına koymuştur. Utangaç kapıdan çıkar. Gözlük burun ucunda saçları hırkası dağılmıştır. Ama derin bir nefesle kapıya dayanıp iyi hissetmektedir.

Son sahneye geçmeden Burak Clear ile saçını yıkar tam o sırada reklam sesi duyulur “Clear kepeği söker atar. Kömür içeren yeni formülüyle şimdi daha güçlü” devam eden sahnede Burak kırmızı halıda siyah smokiniyle ortaya gelmiştir. Nefesler tutulur sağ eliyle saçını düzeltir ve flaşlar patlar…Reklam sesi duyulur “Clear! Emin ellerdesiniz!” bunu derken Songül’ü gösterir mutlu çok mutlu alkışlamaktadır. Tabi ki vikk vikk vikk duyulur.