Algida’dan yeni Frootie, meyvesiyle coşturur seni!

Algida’dan yeni Frootie, meyvesiyle coşturur seni!

July 13, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirmei: Yaz aylarının gelmesiyle dondurma reklamlarında artış şaşırtıcı olmuyor, Reklamin ana vurgusu dondurmayi yersen meyve adama donusuyorsun ya da kadina ve dans etmeye basliyorsun. Bu reklamda ilk dikkat çeken kurgunun ne olduğunun bulanık olması, Tarihi bir mekanda ( ve harika bir mekan bu arada, resim yapanlar, yesillikler, merakla gezen turistler, tarihi kalintilar) bir universite profesoru ogrencileriyle beraber gibi..ancak gariplikler var. Birincisi bir hoca bu sekilde ders isliyorsa ve seni boyle bir mekana goturuyorsa ders icin mutlu olmalisin. Ama ogrenciler hic de mutlu degil. Ikinci gariplik hocan ders anlatiyor bu mekanla ilgili bilgiler verirken yani ve sen gurubun ortasinda onde olan sen birden dondurma yemeye basliyorsun. Devaminda universite ortamini guclendiren bir diger sahne kutuphanedesin ve gene bir gariplik var dondurma yemissin ve masanin ustunde kayiyorsun meyve adam olarak. Sonraki sahneler zaten bu kurgudan tamamen kopuk. Sokakta balkonda plajda meyve insanlar…

Diger bir dikkat ceken ise konusmalar. Urune iliskin degerlendirme yapiliyor ve deniyor ki ici bol cilek disi sulu sulu kara dut…bu ozellikleriyle de bu dondurmanin costuracagi vurgulaniyor. Bir kere dondurma ya da benzerlerinin sulu olmasi istenmez. Erirse akar cunku. Ikincisi bu meyvelerin costurma kelimesiyle hic anildigini hatirliyor musunuz?

5 Temel Kriterli Degerlendirme: Her hangi bir mesaj yok denecek kadar belirsiz. Yeni cikan bu urunun meyveli olmasi sanirim duyurmak istedikleri. Bu kendine ozgu akilda kalan bir yolla mi yapiliyor soru isareti. Diger rakiplerden ayrilan bir ozellik var mi gene soru isareti. Fayda ne peki soru isareti. Dramatize edilen bir olay var: Frootie yersen cilekli ve karadutlu, meyve insana donusup cok eglenip cosuyorsun. Akilda kaliyor mu soru isareti..buyuk ihtimal hocalar ders calismak daraltici birsey ye bir frootie cos yazin demeye calismislar ama gercekten bunu mu soyluyorsunuz ve bu sekilde universite ogrencilerine. ayrica, kitle bu mu hedef kitle.

Gozden Kacmayan Guzellikler: resim yapan adam

Sonuc Degerlendirme: Diger tum reklamlarda yaptigimiz degerlendirmenin aynisini yaptigimizda belli aslinda. Net ve acik mesaj yok akilda kalan bir muzik soz sahne kurgu dramatize edilmis bir gorsellik yok…fayda yok ve rakiplerden ayrilan bir yani yok.

10 üzerinden 3

Biz Olsak Nasil Yapardik: Oncelikle reklam yapilsin geri kalmayalim diye yapilmis. Hatta urun bile yaz ayina yeni bisey gerek diye yapilmis bizce. Cok zorlama kokuyor …Biz olsak nasil yapardik icin bir malzeme yok. Yapmayin derdik firmaya.