Toshiba aile boyu serinlik 2019

Toshiba aile boyu serinlik 2019

June 20, 2019 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Reklam büyük bir aileyi konu alırken Toshiba klimanın takılı olduğu tek bir yatak odasında, anne-baba yatak odasında geçiyor. Önce büyük kız, sonra kardeşi oğlan odalarının çok sıcak olduğunu söyleyerek yatak odasına geliyor. Ancak çocukların sıcaktan bunaldığına dair bir işaret yok. Kıyafetlerinde, saçlarında. Yatak odasında Toshiba klimanın olduğunu zar zor anlıyorsunuz. Marka kesinlikle gözükmüyor. Daha sonra çocuklar yatağa girdikten sonra yatak odasının kapısında bu sefer dede ve anneanne gözüküp bir ağızdan biz de geldik diyorlar. Onlar da sıcaktan kaçıp geliyorlar anlaşılan. Onlarda da sıcağa dair bir işaret yok tersine sabahlıklarını giyinip gelmişler. Koca saf bir ifade ile şaşırıyor. Gerçi bu esprili bir dil olarak kullanılmış çünkü yatacak yer yok ve suratlarında sıcaklama ifadesi değil şaka yaptık ifadesi var.

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Reklamın mesajı bir tek odada yer alan klima yetmez..tüm aile klimanın olduğu odaya gelir..bu haliyle mesaj açık değil..reklamı irdeleyen biri bu mesajı çıkarabilir. Ayrıca bu kurgu bir Toshiba klima alana bir bedava kampanyasını vurgulamıyor. Reklamın sonunda dile getiriliyor bu kampanya. Yani kampanyaya uygun bir reklam kurgusu yok. Ayrıca böyle büyük bir markanin sloganı bu mu? Bir alana bir bedava. Akılda kalan ne var? Fiyat 7.200 gözüküyor yani biri 3.600..bu çok rakipli bir pazarda ucuz mu? Çocuk odasına ya da reklamda kullanılan yaşlı insanların odasına kim klima takmak ister ki? Otelde arabada bu insanlar “klima çarpar” diye çekinmezler mi? Dramatize edilen olay yani büyük anne ve babanın yatak odasına gelmesi havada kalmış akılda kalmıyor..mesaj net açık değil slogan yerine kampanya var. Bunun da faydası açık degil.

Akılda Kalan Güzellikler: Büyük kızın doğallığı..adamın saf şaşırmış hali.

Sonuç Değerlendirme: Mesaj yok..kampanya var ama ikna edici değil çocukları ve yaşlı insanları kullandıkları için. Fayda reklamda yok kampanya açıklamasında var ama net değil ..çocuk odasına kim klima takar ve uyurken açar..

10 üzerinden 3.